Margreet Spijker blijft erbij: ‘RTL vond me gewoon oud’

Foto: RTLMargreet Spijker denkt anderhalf jaar na haar ontslag bij RTL Nieuws nog steeds dat ze het veld moest ruimen omdat ze te oud bevonden werd. Dat vertelt de presentatrice in Privé. De officiële reden was dat RTL Nieuws ging vernieuwen, maar daar gelooft Spijker geen snars van. “Het programma zou toe zijn aan vernieuwing, maar letterlijk het enige wat er veranderde, was het feit dat ik er na 16 jaar uit vloog. Lekker vernieuwend! Nog steeds denk ik dat mijn leeftijd een rol heeft gespeeld.

RTL vond haar niet strak genoeg meer, denkt Spijker. “Ik stond op het punt vijftig te worden en het is gewoon een feit dat vrouwen bij het nieuws meer moeten oppassen naarmate ze ouder worden.”

Spijker is niet bang om haar mening te geven. “Door mijn mond open te trekken en duidelijk te zijn over de leeftijdsdiscriminatie voor vrouwen, hoop ik dat mijn collega’s een ontslag als dat van mij in de toekomst bespaard blijft.”

Als je baas je zegt dat je er niets van bakt en dat er klachten over je functioneren binnenkomen, kun je ermee leven. Maar als je eerst een salarisverhoging krijgt, de hoofdredacteur zegt dat je werk vrijwel perfect is en je moet dan alsnog vertrekken… dat valt niet te rijmen.”

Spijker is 51 jaar.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen