EenVandaag met reportage over Netflix-serie Narcos

Foto: Radio 538EenVandaag trakteert de veelgeprezen Netflix-serie Narcos op een gratis portie publiciteit. ’s Lands meest bekeken actualiteitenrubriek komt vanavond met een reportage over de serie. Dat heeft AvroTros laten weten. Twintig jaar na de dood van drugsbaas Pablo Escobar brengt Netflix een serie over de strijd tegen zijn Medellín-kartel. “Narcos is een regelrechte hit, wereldwijd en ook zeker in Medellín. Hoe ervaren de inwoners de serie en de focus op het pijnlijke verleden van de stad?

Om deze vraag te beantwoorden stuurde EenVandaag verslaggever Peter Scheffer naar de Colombiaanse stad. “Is er nog steeds steun voor Pablo Escobar, die in de jaren tachtig werd gezien als de gewelddadige Robin Hood van Colombia?

Het antwoord is ‘ja’, verklapt Scheffer op Twitter. “Laatste draaidag in Medellín en we gaan naar barrio Pablo Escobar. Waar hij nog op handen gedragen wordt“, twitterde hij aan het eind van zijn opnameweek.

In de jaren 90 was Medellín de gevaarlijkste stad ter wereld. Het gelijknamige kartel was de baas en hield de stad in een ijzeren greep. Dat verhaal staat centraal in de Netflix-serie.

Het eerste seizoen van Narcos is momenteel te bekijken op Netflix. Volgend jaar komt de videodienst met een tweede seizoen.

EenVandaag is om 18.15 uur te zien op NPO 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen