Charly Luske: ‘RTL handhaaft Zwarte Piet voor het geld’

RTL houdt vast aan Zwarte Piet uit financiële motieven. Dat stelt Charly Luske, bekend van de RTL 4-show The Voice of Holland, vandaag op Twitter. Er is discussie over Zwarte Piet, omdat veel Nederlanders het uiterlijk van het hulpje van Sinterklaas aanstootgevend vinden. Luske is daar één van. Hij vindt het jammer dat RTL Zwarte Piet handhaaft. “Tja… Commerciële zender. Geld is eerste prioriteit. Way of the world“, zegt de man van Tanja Jess op het sociale medium.

Luske en Jess horen samen met BN’ers als Sylvana Simons bij de meest fanatieke strijders tegen Zwarte Piet. Vooral eind vorig jaar twitterde de zanger zijn vingers blauw om tegen Zwarte Piet te ageren.

Destijds kreeg Luske het zelfs aan de stok met dj Patrick Kicken, die zich stoorde aan zijn fanatieke getwitter. “Misschien moet je gewoon eens ’n echte baan zoeken, heb je ook niet zo veel vrije tijd om je overal tegenaan te bemoeien.

RTL handhaaft Zwarte Piet, omdat het geen verwarring wil scheppen. “Juist omdat het een feest voor kinderen is, is eenduidigheid in onze ogen heel belangrijk. Wij gaan mee in de keuzes van de brede Nederlandse samenleving“, liet de zender eerder weten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen