Vooravondprogramma’s RTL 5 blijven weinig bekeken

De nieuwe vooravond van RTL 5 blijft weinig bekeken. De 15 Vetste Video’s Van Vandaag scoorde afgelopen week gemiddeld 133.000 kijkers, terwijl Wie is de Sjaak uitkwam op 134.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De 15 en Wie is de Sjaak vormen sinds twee weken op RTL 5 een dagelijks blok met originele Nederlandse content. De programma’s doen het echter nauwelijks beter dan de herhalingen van de realityprogramma’s die voorheen op dit tijdstip te zien waren.

De herhalingen van Oorlog In De Keuken met Gordon Ramsay, die het uur na Wie is de Sjaak vullen op RTL 5, deden het afgelopen week zelfs beter dan deze twee nieuwe Nederlandse programma’s.

Ramsay scoorde gemiddeld 193.000 kijkers, goed voor 3,4 procent marktaandeel. De 15 behaalde 3,2 procent en Wie is de Sjaak 2,8 procent marktaandeel.

RTL 5 is in de vooravond één van de minst bekeken zenders van Nederland. Ter vergelijking: Net5 weet in de vooravond gemiddeld twee keer zo veel kijkers te boeien met een herhaling van NCIS.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen