Nederlandse tv-kijker loopt niet warm voor WK Rugby

Foto: RTLDe Nederlandse televisiekijker loopt vooralsnog niet warm voor het WK Rugby op RTL 7. Waar de openingswedstrijd vrijdag nog dik 200.000 kijkers trok, kwamen de wedstrijden van zaterdag maar net boven de 100.000 kijkers uit. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL 7 pakt maar liefst zes weken lang uit met het WK Rugby en zet het toernooi hier in de markt als het derde grootste sportspektakel ter wereld, na de Olympische Spelen en het WK Voetbal.

Waar de Olympische Spelen en het WK Voetbal ware kijkcijferkanonnen zijn, beloven de kijkcijfers van het WK Rugby tot nu toe niet veel goeds voor RTL 7.

Het tv-station heeft wel hoog ingezet: voor de openingswedstrijd van vrijdag moest zelfs zenderhit Voetbal Inside wijken naar de vooravond.

De openingswedstrijd Engeland – Fiji trok uiteindelijk slechts 204.000 kijkers op prime time, maar dat is bijna twee keer zo goed als de scores die zaterdag zijn neergezet.

Er keken zaterdag in de vooravond 138.000 mensen (4 procent) naar de wedstrijd Zuid-Afrika – Japan en op prime time 112.000 mensen (2 procent) naar Frankrijk – Italië.

RTL 7 was zaterdagavond de op één na minst bekeken top tien-zender van Nederland. Alleen RTL 8 deed het nog minder goed.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen