Marjolein Keuning vindt NOS ‘een beetje treurig’

Inval-Albert Marjolein Keuning vindt het ‘een beetje treurig’ dat de NOS ten onrechte gemeld heeft dat De Wereld Draait Door en Radio 2 geld kregen om het Koningslied te promoten. Dat heeft ze donderdagavond gezegd in RTL Boulevard. Keuning vindt het NOS-onwaardig. “Het is echt een beetje treurig dat de NOS dat niet checkt. Ze hebben een zwart balkje gezien en dat betekende volgens hen dat er een bedrag zou staan. Misschien dat ze heel erg happig waren op een primeur.

Toch moet ook de jacht naar een primeur zorgvuldig gaan, onderwijst Keuning. “Ze hadden het gewoon even verder moeten checken. RTL Nieuws heeft het wel gecheckt en toen hebben ze dat formulier gezien zonder het zwarte balkje.”

John van den Heuvel is het met haar eens. “Je maakt natuurlijk een enorme uitglijder als journalist zijnde.”

Om niet

De hoge kosten van het Koningslied – 400.000 euro uit de zak van het Nationaal Comité Inhuldiging en 174.463 euro uit die van de NPO – leidden eind juli tot massale verontwaardiging in Nederland.

Om de hoge kosten te verklaren, wilde de NOS achterhalen wat er in het contract tussen het Nationaal Comité Inhuldiging en de NPO staat, maar die wilde de NPO niet verstrekken.

Daarom deed de NOS een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur en kreeg de NOS de stukken alsnog, met weggelakte bedragen.

In de begroting stond ook een post met ‘programmakosten Radio 2 en DWDD’, met daarachter een weggelakt ‘bedrag’. Vervolgens pakte de NOS groot uit met het nieuws dat Radio 2 en DWDD betaald hebben gekregen.

De NPO en DWDD reageerden woest, want achter het weggelakte ‘bedrag’ bleek ‘om niet’ te staan, oftewel: gratis.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen