Johan Derksen per direct ontslagen

Geplaatst op di 15 sep 2015 om 13:23

Johan Derksen is op staande voet ontslagen bij WPG Uitgevers. Dat bevestigt WPG-baas Koen Clement vandaag aan het AD. Derksen stopte eerder al als hoofdredacteur van het WPG-blad Voetbal International, maar hij had nog wel enkele boeken ondergebracht bij de uitgeverij. “Het klopt. Wij hebben vorige week per direct afscheid van elkaar genomen. Het is verder niet mijn gewoonte om over conflicten met werknemers te praten in de media“, zegt Clement.

De aanleiding van het ontslag is volgens het AD het aangekondigde idee van Derksen om in samenwerking met RTL een nieuw voetbaltijdschrift te beginnen.

Met dit initiatief zou Derksen zijn arbeidsovereenkomst met WPG schenden.

Het tv-programma Voetbal International en het gelijknamige blad zijn eerder dit jaar met ruzie uit elkaar gegaan. Sinds dit tv-seizoen heet de RTL 7-show met Derksen dan ook Voetbal Inside.
23 Reacties op “Johan Derksen per direct ontslagen”


 1. Mediaprak

  WPG (uitgevers van Vrij Nederland, VI en boekenuitg Bezige Bij, Arbeiderspers en Querido) bevind zich in een diepe crisis. WPG bladen draaide vooral op VI en de boeken op VI-Boeken. Met het vertrek wordt het alleen nog maar zwaarder. Moest WPG eerst de dure panden in de A’damse grachtengordel opgeven, staat nu het voortbestaan van de bladen en boekenuitgeverijen ter discussie. Werk bij Volkskrant en NRC een Vlaams managenent wel, bij WPG duidelijk niet.

 2. Anoniem

  Kleine lettertjes niet goed gelezen Johan??? Misschien : Concurrentie beding.

 3. Marcel

  Was te verwachten, maar niet echt iets om een traan om te laten. Hij gaat nu lekker knallen met het Voetbal Inside platform en dat verder vormgeven met een blad erbij. Dus laat Johan maar schuiven hoor ;-).
  Hopelijk wordt de site ook beter met meer voetbal nieuws en uitgebreider ook. Het blijft een beetje een hapsnap site nu.

 4. Pipo Koeien

  @Marcel;
  Helemaal met je eens!

  Zodra het blad Voetbal Inside er is, gaat Voetbal International de deur uit!

 5. Huiskamer

  “Per direct” is dus “Vorige week per direct”.
  Maar goed, het inderdaad mijn aandacht. De werkelijke reden is dat Derksen inziet dat VI terrein aan het verliezen is. Van belang is integratie met Apps/Video/Social Media en VLOG. En Derksen kennende is hij daar al flink mee bezig.

 6. Marcel

  Het is wel zo dat het blad niet wekelijks maar per kwartaal uit gaat komen. Daarmee heeft Voetbal International wel een voorsprong want dat is een weekblad.

 7. Zure Zult

  Jezus, wat een verzuurd mens! Ik ga meteen de pot augurken uit de ijskast verwijderen. De levensvreugde straalt ervan af! Maar niet heus. (dus). Jezus Gristus

 8. A. Zijn

  Johan meldde gisteren overigens in zijn programma dat hij tot zijn 69ste heeft bijgetekend bij RTL, dus nog sowieso 3 jaar Voetbal Inside!!!

 9. Dennis

  Yes! Nog 3 jaar Voetbal Inside!! :-)

 10. Anoniem

  Heeft hij nu eindelijk tijd om eens naar de kapper te gaan die zwerver

 11. Anoniem

  Zure Zult
  dinsdag 15 september 2015 om 14:24
  Ik zou een dikke komkommer pakken

 12. Anoniem

  Dennis
  dinsdag 15 september 2015 om 14:46
  GET A LIFE !!!

 13. Klukkluk

  Pipo Koeien
  dinsdag 15 september 2015 om 14:01
  Je kunt beter de gids van de EO nemen

 14. Anoniem

  Vooropgezet plan van Derksen. Slim aangepakt.
  Ontslagen, dus vervalt een eventueel concurrentiebeding per direct.
  Derhalve kan hij nu zijn eigen voetbalmagazine gaan uitgeven, al dan niet in samenwerking met één of meerdere partners.

 15. Jeroen

  Prima stap..! Als Derksen met een voetbalblad komt dan zal dit VI doen omvallen. Zeker omdat hij o.a. RTL achter zich heeft staan, die vast wat zien in een breed platform zowel online als offline..

 16. lvs2015

  @Anonymous schreef: ooropgezet plan van Derksen. Slim aangepakt.
  Ontslagen, dus vervalt een eventueel concurrentiebeding per direct.”

  Precies en iets zegt mij dat WPG Uitgevers komende vrijdagavond bij VI nog even van Derksen een trap nakrijgen om vooral zijn gelijk te onderstrepen.

 17. dokter schildklier

  Deze man in naar mijn deskundige opinie ernstig verslaafd aan het een of ander.

 18. Mark

  Concurrentiebeding is zo jaren ’90. Lekker belangrijk.

 19. Anoniem

  Concurreniebeding is nog gewoon geldig. Die komt alleen te vervallen als het ontslag niet het gevolg is van het handelen van de werknemer en dus min of meer onterecht is of om economische redenen. Zou ook bizar zijn dat een concurrentiebeding zou komen te vervallen als je wordt ontslagen omdat je je niet aan het concurrentiebeding hebt gehouden.

 20. Anoniem

  Ano, onzin.
  Vervalt bij ontslag, dus ontbinding contract, door werkgever.

 21. Anoniem

  Anonymous 22:48, lezen is ook een kunst. Dit is ontslag op staande voeten. Dus de schuld van de werknemer. Geen normaal ontslag. Als het de schuld van de werknemer is dan verliest de werkgever uiteraard niet haar rechten. Erg logisch. De manier waarop je ontslagen wordt is uieraard essentieel. Maar dat heb ik al eerder aangegeven. Kijk anders eerst naar de wetgeving en jurispudentie als je er geen verstand van hebt. Googelen kan iedereen. En ik heb al uitgelegd in Jip en Janneke taal waarom het ook bizar zou zijn.

 22. Anoniem

  Ano, ontslag op staande voet of niet, dat maakt niet uit.
  In beide gevallen betreft het ‘het eenzijdig opzeggen van het arbeidscontract door werkgever’.
  Hierdoor vervalt alles dat was opgenomen in het arbeidscontract. Dus ook een concurrentiebeding en/of een relatiebeding.

  Ze hadden Derksen moeten schorsen, dan zou het een ander verhaal zijn geweest.

  Sowieso weegt het recht op arbeid bij een eventuele rechtsgang zwaarder dan een beding, opgezegd door werkgever.

  Kansloze zaak voor werkgever.

  Betweter!

 23. kristina

  Eindelijk goed nieuws !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.