Jeroen Pauw scoort nu beter dan Humberto Tan

Er is een kentering gaande op de late avond. Jeroen Pauw zat Humberto Tan al een tijdje op de hielen, maar deze week is het Pauw voor het eerst gelukt om zijn grote concurrent te passeren. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL Late Night heeft een topseizoen achter de rug, waarin het uitgroeide tot de op een na meest bekeken talkshow van Nederland (na De Wereld Draait Door), maar het nieuwe televisieseizoen begint iets minder goed voor de RTL 4-show. 

Deze week was RTL Late Night de nummer drie onder de dagelijkse talkshows, na De Wereld Draait Door en directe concurrent Pauw. Het is de eerste keer dat Pauw een hoger weekgemiddelde heeft dan RTL Late Night.

Zowel Pauw als RTL Late Night hebben een niet-reguliere week achter de rug; beide programma’s kwamen met een vluchtelingenspecial op prime time. RTL Late Night op maandag en Pauw op woensdag.

Als alleen wordt gekeken naar de dagen waarop beide programma’s een reguliere uitzending hadden (dinsdag, donderdag en vrijdag), dan scoorde Pauw gemiddeld 692.000 kijkers (22 procent marktaandeel) en RTL Late Night gemiddeld 680.000 kijkers (17 procent).

Als alle afleveringen meegerekend worden, dus ook de vluchtelingenspecials, dan kwam Pauw zelfs uit op gemiddeld 770.000 kijkers (21 procent) en RTL Late Night op 669.000 kijkers (17 procent).

De grote winnaar op de late avond blijft overigens gewoon SBS 6. Die zender trok deze week gemiddeld 939.000 kijkers (20 procent) met Hart van Nederland en 811.000 kijkers (22 procent) met Shownieuws.

De Wereld Draait Door blijft de meest bekeken talkshow van het land met deze week gemiddeld 1,2 miljoen kijkers (28 procent).

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen