Jan Slagter gaat stemmen op SynDROOM

Foto: Rick NederstigtNu Heel Holland Bakt tot zijn verdriet niet bij de drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2015 hoort, gaat Omroep MAX-baas Jan Slagter stemmen op het RTL 4-programma SynDROOM van Johnny de Mol. Dat heeft hij gezegd op Radio 538. Hoewel De Mol in RTL Late Night nog riep dat hij het oneens is met de kritiek van Slagter op Televizier, spreekt de omroepbaas omgekeerd niets dan lovende woorden. Hij prijst SynDROOM. “Dat vind ik een prachtig mooi programma.

Als het aan Slagter ligt gaat SynDROOM met de tv-prijs naar huis. “Streetlab mag ook winnen en Expeditie Robinson ook, maar ik ga stemmen op SynDROOM.

Slagter heeft ook de makers van Streetlab gefeliciteerd met hun nominatie, maar vindt het wel vreemd dat het mager bekeken Streetlab wél een nominatie heeft en zijn kijkcijferkanon Heel Holland Bakt niet.

Ik gun het ze allemaal, daar gaat het niet om. Maar er zullen hoofdzakelijk jonge mensen hebben gestemd. Naar Streetlab kijken gemiddeld 279.000 mensen, geloof ik. Dat zijn jonge mensen en dat programma redt het dan. Ik had er in elk geval nog nooit van gehoord.

Voor ouderen is stemmen lastig, omdat de Televizier-site volgens Slagter erg ingewikkeld is. “Heb je wel eens geprobeerd om te stemmen? Je moet bijna een universitaire opleiding hebben om daar doorheen te komen. Je moet Twitter of Facebook hebben en als je dat niet hebt, moet je nog meer doen.

Televizier is niet bereid om met Slagter te praten over alternatieve stemwijzen. “Dan zeggen ze bij de organisatie dat dit hun manier is. Maar ik heb heel veel bijval gekregen, bijvoorbeeld van Jan de Hoop.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen