Colin van Hoek vindt CSI: Cyber ongeloofwaardig

Colin van Hoek, de Alexander Klöpping van RTL Boulevard, vindt de nieuwe RTL 4-serie CSI: Cyber heel ongeloofwaardig. Dat heeft hij donderdagavond gezegd in het showprogramma. CSI: Cyber moet vanaf volgende week de maandagavond van RTL 4 uit het slop halen. “Ik heb de eerste aflevering al mogen kijken van RTL en ik denk dat het voor CSI-fans gewoon een topserie is die op vertrouwde voet verdergaat, maar wat mij wel een beetje stoort is dat het soms van geen kant klopt“, zegt hij.

Wat er in de politieserie gebeurt, kan helemaal niet, meent Van Hoek. “Het moet allemaal snel gaan, net als bij de normale CSI. Maar er zijn allemaal verkeerde beelden. Dan is er een jongetje met een niet-bestaande spelcomputer aan het spelen en dan kunnen ze ineens de locatie van alle mensen op de hele wereld raadplegen.”

Als je een spelletje speelt, kan iemand anders niet zomaar jouw locatie achterhalen. Dat soort dingen worden wel gesuggereerd in die serie.”

Van Hoek vindt dat de makers verkeerde verwachtingen scheppen. “Zij zeggen: ‘We willen mensen waarschuwen voor de echte gevaren van het internet.’ Dit zijn geen echte gevaren.

Neem het niet te serieus. Kijk er naar omdat het leuk is, maar denk niet dat dit de echte wereld is. Want zo werken hackers niet.”

CSI: Cyber is de vierde serie in de CSI-familie. Alle andere series, inclusief het origineel (Crime Scene Investigation) zijn inmiddels gestopt in de Verenigde Staten.

CSI: Cyber is vanaf maandag wekelijks om 21.30 uur te zien op de maandagavond van RTL 4, de slechtst bekeken avond van de familiezender.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen