Wilfred Genee in de bres voor ‘dorpsgek’ Hans Kraay

Geplaatst op ma 10 aug 2015 om 17:00

Wilfred Genee vindt het niet terecht dat zijn vaste talkshowgast Hans Kraay jr de afgelopen tijd is neergezet als ‘dorpsgek’. Dat heeft de RTL 7-ster gezegd op Radio 10. Voetbalkenners Nico Dijkshoorn en Ronald de Boer vinden het terecht dat SBS 6 Kraay heeft gepasseerd voor de presentatie van de Champions League, omdat hij volgens hen het imago van een ‘dorpsgek’ heeft. “Hij is verschrikkelijk aangepakt. We moeten even aan een beetje nazorg gaan doen vanavond“, reageert Genee.

Dat imago van ‘dorpsgek’ zou te danken zijn aan zijn optredens in Voetbal International (vanaf vanavond Voetbal Inside), de talkshow van Genee.

Genee: “Qua beeldvorming heb ik niet zo veel recht van spreken, want ik ben geloof ik de eerste die Hans altijd meteen midden op de kast probeert te jagen, maar tegelijkertijd is het natuurlijk wel echt zo dat Hans verstand van voetbal heeft.”

Het imago van dorpsgek betreurt Genee. “Het is een beetje jammer dat het lijkt alsof Hans alleen maar de dorpsgek is die niets van voetbal weet, maar dat is natuurlijk niet waar. Hij heeft heel veel verstand van voetbal, maar laat zich makkelijk verleiden tot wat excessief gedrag.”

Toch begrijpt Genee deze benaming wel. “Dat kan ik niet geheel ontkennen. Het is natuurlijk ook iets dat hij een beetje over zichzelf afgeroepen heeft. Maar het wordt wel een beetje extreem gemaakt allemaal.”

Ik denk dat Hans voetbalinhoudelijk niets minder is dan Ronald de Boer of Ruud Gullit, weet je wel. Hij heeft er echt veel verstand van.”

Kraay jr. zit vanavond in tafel bij Genee in Voetbal Inside. De uitzending begint om 20.30 uur op RTL 7.
22 Reacties op “Wilfred Genee in de bres voor ‘dorpsgek’ Hans Kraay”


 1. Martijnjdd

  Zit hij IN de tafel bij Voetbal Inside? Begrijp ik ook gelijk de nieuwe naam beter! ;-)

 2. Leon

  Gelukkig heeft FOX hem wel een kans gegeven, want hij heeft erg veel voetbalverstand.

  En Ronald de Boer als promotor van het WK in Qatar mag natuurlijk helemaal niets zeggen.

 3. nn

  Wat Hans Kraay jr. heeft bereikt met de voetbalclub Lienden is gewoon prachtig. In het VI programma valt het me op dat Genee er zelf voor heeft gezorgd dat Hans Kraay jr. als dorpsgek wordt bestempeld omdat hij nooit de kans kreeg om de zinnen af te maken. Na enkele zinnen kletste Johan Derksen of van der Gijp er doodleuk doorheen. Dat vind ik het toppunt van onbeschoftheid. Dat is typisch Nederland. Men vindt zichzelf heel belangrijk en laat anderen niet uitpraten maar als het om echt serieuze zaken gaat, denkt men: Na mij de zondvloed ! Ik vind trouwens dat Hans Kraay sr. de eis had moeen stellen om hem uit te laten praten of anders niet meer in het tv programma komen.

 4. nn

  Johan Derksen vindt zichzelf helemaal top. In het verleden reageerde ik op de Telegraaf website als synoniem “provinciaal.” Blijkbaar las hij dat en verkondigde vervolgens in de media: “Er is maar 1 echte provinciaal en dat ben ik.”

 5. Mr Twitter

  nn;
  Neem je zelf toch niet zo serieus, dat doen zij ook niet namelijk!
  Dat heet satire!!!!!!!

  Kraay Jr zit heeeel graag aan tafel bij VI, laat zich makkelijk uit de tent lokken, zit aan nog een andere tafel bij FOX Sports op zondag morgen bij Kees Jansma en staat nu ook bij FOX SPORTS langs de lijn te interviewen tijdens Eredivisie wedstrijden. Prima toch voor deze (liefkozend bedoeld) gezellige “dorpsgek”.

  Lijkt me alles beter dan bij een zender zonder ziel en voetbal know how als een SBS te werken. Dan eindig je bij de Funny Video’s. En dat gun je toch niemand.

  Vanavond lekker weer terug van weggeweest > Voetbal Inside. Wij zitten er klaar voor!

 6. Anoniem

  Kraay is een clown.

 7. Buran

  @Leon helemaal gelijk wat betreft Ronald de Boer.

  En die Nico Dijkshoorn heeft ook al geen recht van spreken, hij stond laatst als een dorpsgek een imbeciel dansje te doen bij DWDD.

 8. RichardXXVII

  Geheel eens met Genee. Kraay laat zich inderdaad wat makkelijk uit de tent lokken, maar verstand van voetbal heeft hij zeker. Wat ik echter niet begrijp is dat SBS6 Kraay wel jarenlang als interviewer naast het veld heeft gebruikt bij wedstrijden van Oranje. Blijkbaar was hij daar wel ‘normaal’ genoeg voor. Met de argumenten die SBS6 nu gebruikt om Kraay te lozen (waar ik het overigens niet mee eens ben), impliceren ze dat ze Oranje zelf jarenlang niet serieus hebben genomen.

 9. Fox Mulder

  Hansie, Hansie, Hansie, Hansie, Hansie…

 10. magere marc

  Er zijn dus echt mensen die denken dat de comments onder nieuwsartikelen massaal worden gelezen. LOL.

 11. Bas van Stapelberg

  Een regelrechte nar deze Kraay, ook wat betreft voetbal is hij niet serieus te nemen.

 12. nn

  @magere marc Toevallig wel ja. Bewijzen zijn er genoeg.

 13. m

  Hij kwam daarnet best sympathiek over, deed niet aan Sbs-bashen

 14. nn

  Mr Twitter. Ik heb vanavond even gekeken en ik word volledig in het gelijk gesteld. Je zegt dat ik me niet zo serieus moet nemen. Dan moet ik je ernstig teleurstellen. Hans Kraay jr. werd stelselmatig ondermijnd. Walgelijk om te zien. Meneer v.d. Gijp speelde de rol van onderkruiper. Hij legt zijn arm op de schouder van Kraay nadat Kraay amper 1 zin heeft uitgesproken. Zo van houd toch snel je mond jochie. Hiermee de weg vrijmakend voor de one man show van Johan Derksen.Uiteindelijk mocht Kraay jr. toch een keer langer praten (zag ik voor de 1e keer) maar toen maakte johan Derksen een smerige opmerking richting Hans Kraay jr. Hans laat je toch niet langer peopelen door deze dorpsgekken. Blijf toch weg van dit programma.

 15. nn

  Meneer v.d. Gijp zou een keer voor een sponsoravond bij een voetbalamateurclub komen. Om duistere reden zegde hij alsnog af. Later las ik ergens op internet dat hij de regionale media controleert of er niet een scheef woord over hem wordt geschreven. Zo ja dan zou hij het meteen cancelen. Het zou me niet verbazen dat dit verhaal klopt. Zoals hij Hans Kraay jr. het spreken onmogelijk maakt is te onbeschoft voor woorden en daarvoor is Wilfred Genee verantwoordelijk.

 16. magere marc

  Absoluut. Zeker 15 tot 20 comments onder een artikel hier. En bij de telegraaf zijn het zeker honderden die helegaar niet de eigen ruft kwijt moeten, maar dagelijks en geconcentreerd alle comments doornemen.

  Ga toch fietsen man, met je ‘bewijzen’. Die comments zijn een toetje voor de klant, meer niet.

 17. nn

  Ga toch fietsen man. Heel goed. Dat doe ik inderdaad. Dan zie je ook weer het verschil tussen hen die als zombie fietsen en hen die ook om zich heen kijken en zo vaak een leuk contact krijgen onderweg.

 18. magere marc

  Een gezellig gezelschap is iets anders dan een breed bereik.

 19. licious

  hansie hansie is een held die veel van vietbal weet. wat klept die nico nietsnut no uit zijn nek joh?

 20. Pipo Koeien

  Kan deze nn (nanu nanu) weer opgesloten worden!
  Die kraamt alleen maar onzin uit en snapt helemaal niets van tv en Voetbal Inside in het bijzonder. Wat een domme druif.

 21. nn

  @Pipo. Het tegenovergestelde is juist het geval. Ik kreeg ook een reactie van Mr. Twitter. Een dag later lees ik online: Jongeren verliezen ineresse in Twitter. Ik snap helemaal niets van TV ? Ik heb met grote namen gecommuniceerd waar jij alleen maar van kunt dromen. Inclusief de reacties die ik kreeg.

 22. nn

  @Pipo. Je schrijft: Voetbal Inside was weer top! Dat maakt alles duidelijk. Het onbeschofte gedrag wordt door jou dus als normaal beschouwd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.