Wilfred Genee in de bres voor ‘dorpsgek’ Hans Kraay

Wilfred Genee vindt het niet terecht dat zijn vaste talkshowgast Hans Kraay jr de afgelopen tijd is neergezet als ‘dorpsgek’. Dat heeft de RTL 7-ster gezegd op Radio 10. Voetbalkenners Nico Dijkshoorn en Ronald de Boer vinden het terecht dat SBS 6 Kraay heeft gepasseerd voor de presentatie van de Champions League, omdat hij volgens hen het imago van een ‘dorpsgek’ heeft. “Hij is verschrikkelijk aangepakt. We moeten even aan een beetje nazorg gaan doen vanavond“, reageert Genee.

Dat imago van ‘dorpsgek’ zou te danken zijn aan zijn optredens in Voetbal International (vanaf vanavond Voetbal Inside), de talkshow van Genee.

Genee: “Qua beeldvorming heb ik niet zo veel recht van spreken, want ik ben geloof ik de eerste die Hans altijd meteen midden op de kast probeert te jagen, maar tegelijkertijd is het natuurlijk wel echt zo dat Hans verstand van voetbal heeft.”

Het imago van dorpsgek betreurt Genee. “Het is een beetje jammer dat het lijkt alsof Hans alleen maar de dorpsgek is die niets van voetbal weet, maar dat is natuurlijk niet waar. Hij heeft heel veel verstand van voetbal, maar laat zich makkelijk verleiden tot wat excessief gedrag.”

Toch begrijpt Genee deze benaming wel. “Dat kan ik niet geheel ontkennen. Het is natuurlijk ook iets dat hij een beetje over zichzelf afgeroepen heeft. Maar het wordt wel een beetje extreem gemaakt allemaal.”

Ik denk dat Hans voetbalinhoudelijk niets minder is dan Ronald de Boer of Ruud Gullit, weet je wel. Hij heeft er echt veel verstand van.”

Kraay jr. zit vanavond in tafel bij Genee in Voetbal Inside. De uitzending begint om 20.30 uur op RTL 7.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen