RTL met 30, NPO met 150 nieuwe programma’s

RTL-baas Erland Galjaard kondigde dinsdag op zijn najaarspresentatie trots aan maar liefst 30 nieuwe programma’s te lanceren in het komende tv-seizoen, maar de NPO deed daar vanmiddag op zijn eigen perspresentatie een flink schepje bovenop. “In het komende seizoen zijn bij de publieke omroep zo’n 150 nieuwe programma’s en series geprogrammeerd“, aldus de publieke omroep, die daarmee vijf keer zo veel nieuwe titels brengt als zijn grote commerciële concurrent.

De NPO wil komend seizoen de focus leggen op tijdloze programma’s, omdat die zich veel beter lenen voor on demand-kanalen dan actuele programma’s. Zo investeert het omroepbedrijf volgend jaar 10 miljoen euro extra in Nederlands drama.

Tv-directeur Frans Klein van de NPO gaat komend seizoen vooral op de publieke waarden van zijn programma’s letten. “Dat zijn programma’s die bijvoorbeeld impact hebben, eigenzinnig of authentiek zijn. En we gaan onze programmamix aanpassen aan de kijkbehoefte van nieuwe generaties.”

De NPO is bezig aan een flinke vernieuwingsdrang waarbij afscheid is of wordt genomen van titels als Vermist, Lingo en Man Bijt Hond. “We blijven niet op oude successen leunen en gaan korter en vaker nieuwe titels uitproberen.

Programmering

NPO 1 is en blijft de belangrijkste nationale zender waar alle grote gebeurtenissen te zien zijn. Nieuwe programma’s zijn onder andere Kun je het al zien?, Flikken Rotterdam, Alles voor je kind, Kids met camera’s – het ziekenhuis door kinderogen, Tessa en Nooit meer alleen.

NPO 2 is het venster op de wereld en heeft impactvolle programma’s op het gebied van journalistiek, kunst & cultuur, wetenschap, documentaires en dramaseries. Nieuwe programma’s zijn onder andere Grensland, Krabbé zoekt Van Gogh, De jaren zestig, De Affaire, De achterkant van het journaal, Langs de oevers van de Yangtze en heel veel nieuwe 2DOC’s.

NPO 3 bouwt verder aan het vernieuwen van de zender, zowel op televisie als online. Nieuwe programma’s zijn onder andere: Sophie in de Kreukels, Freek in Zuid-Amerika, Jan is de beste, Super Stream Me, Vechtershart en The Freestyle Games.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen