Peter R. de Vries en politiebobo in debat bij Eva Jinek

Foto: Nick van OrmondtMeer dan eens laat Peter R. de Vries zich op televisie uiterst kritisch uit over de politie. Vanavond krijgt hij weerwoord: bij Jinek gaat hij in debat met voorzitter Gerrit van de Kamp van de grootste politiebond ACP. Dat heeft KRO-NCRV laten weten. De Vries verheugt zich op het debat. “Vanavond weer bij Jinek: is het politieloket een afpoeiercentrale geworden? Ik vind van wel. Wanneer dringt dit door tot de politietop?“, aldus de misdaadjournalist en professioneel talkshowgast.

De Vries heeft onder meer felle kritiek op de politie in de zaken rond vrouwen die melding maken van bedreigingen van hun ex-partner. “In tenminste twee zaken werd met die meldingen door de politie niet veel gedaan. Kort daarna werden de vrouwen door hun ex-partner vermoord“, weet de redactie van Jinek.

Van de Kamp stelt dat de politie vaak niet anders kan omdat de wet onvoldoende ruimte biedt om op tijd in te grijpen. “De ACP wil nu dat de wet wordt aangepast zodat de politie eerder op kan treden tegen ex-partners die dreigen met geweld.’

De andere gasten in Jinek zijn kunstliefhebber Jan des Bouvrie, Robbie de Groot wiens vrouw op de A2 beviel en MAX-baas Jan Slagter.

De uitzending begint om 23.00 uur op NPO 1.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen