FOX stormt top tien binnen met live voetbal

Veel Nederlanders stemden zondag af op de kleine tv-zender FOX, het zusje van betaalkanaal FOX Sports. De strijd om de Johan Cruijffschaal tussen FC Groningen en PSV trok 680.000 kijkers naar het jonge tv-kanaal, goed voor 24 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Urenlang had FOX bijna een kwart van álle tv-kijkers op dat moment in huis en daarmee werd het de vierde zender van de avond. FOX kwam uit op een gemiddeld marktaandeel van 7,5 procent.

FOX zat RTL 4 op de hielen. De grote commerciële zender stelt al maanden flink teleur op de zondagavond en noteerde slechts 8,9 procent aandeel.

FOX, de eigenaar van de Eredivisierechten, werd in 2013 gelanceerd met een hoog ambitieniveau. Met de samenvattingen van de Eredivisie en programma’s over sport wilde FOX een grote tv-zender worden.

Uiteindelijk verkocht FOX de samenvattingen in sublicentie aan de NOS en is het station een film- en seriezender geworden. Zo nu en dan komt FOX tot scoren dankzij het uitzenden van live sport.

Betaalkanaal FOX Sports bracht dezelfde wedstrijd op de buis en trok 107.000 kijkers (4 procent).

Meer in FOX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen