Winfried Baijens vindt Skyhigh TV schijnheilig

Winfried Baijens vindt Skyhigh TV, het productiebedrijf van onder meer Bert van Leeuwen, schijnheilig. Dat laat hij blijken in een interview met het televisieblad Avrobode. Als Baijens gevraagd wordt wat hij te ver vindt gaan op tv, steekt de presentator zijn mening niet onder stoelen of banken: “Schijnheilige en hypocriete producenten die beweren maatschappelijk betrokken televisie te maken en mensen daarom een podium bieden om hun vaak schrijnende verhaal te doen.”

Die mensen worden gestimuleerd zo veel mogelijk ellende op tafel te gooien, aldus Baijens. “Zonder dat ze wordt verteld wat daar de impact van kan zijn. Dat maakt de makers ook niet uit, want kijkers smullen van andermans leed en de slachtoffers worden uitgebuit om te scoren. Skyhigh TV van Bert van Leeuwen is daar een mooi voorbeeld van.”

De oneerlijkheid van Skyhigh TV stuit Baijens tegen de borst. “Wat dat betreft is Gordon in Hotter Than My Daughter veel eerlijker en transparanter. Als je daar aan meedoet, weet je dat hij je keihard uitlacht zodra je in een latex pakje door het beeld hopst. Eerlijker dus.”

Baijens is vooral bekend van het Jeugdjournaal. Tegenwoordig is hij te horen op Radio 6.

 

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen