RTL 4 voor derde keer onder 10 procent marktaandeel

Foto: RTLRTL 4 dook zondagavond voor de derde keer dit jaar onder de grens van 10 procent marktaandeel. Het station kwam niet verder dan 9,6 procent en moest zijn concurrenten NPO 1 (21,9 procent) en SBS 6 (12 procent) ruim voor laten gaan. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Normaal gesproken is RTL 4 de tweede zender van Nederland, vlak na NPO 1, maar in de zomer laat het tv-station het afweten. Inmiddels is NPO 1 al achttien avonden op rij de grootste zender van het land.

Het Half Acht Nieuws was zondagavond het meest bekeken RTL 4-programma met 780.000 kijkers (18 procent). Op prime time wist de Duitse serie Alarm für Cobra 11 een publiek van 663.000 kijkers (12 procent) te vermaken.

De andere twee avonden dit jaar waarop RTL 4 onder de 10 procent dook waren in juni. Op die twee avonden wist SBS 6 eveneens meer kijkers te vermaken.

Vorig jaar dook RTL 4 ook diverse malen onder de 10 procent marktaandeel, maar dat was toen vooral te wijten aan het WK Voetbal.

Het lijkt erop dat RTL 4 komend seizoen flink wat meer concurrentie krijgt van SBS 6, dat naast het Champions League-voetbal ook de grote show K3 Zoekt K3 gaat uitzenden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen