Rick Brandsteder maakt tv-comeback: terug bij RTL

Foto: Nick van OrmondtRick Brandsteder keert terug bij RTL 5, waar hij van 2008 tot 2011 succes had met de dagelijkse spelshow Wie Is De Chef. Hij heeft een tweejarig contract getekend met de zender. Dat maakte hij donderdagavond bekend in RTL Boulevard. Na zijn vertrek bij RTL 5 heeft Brandsteder nog een kort uitstapje gemaakt naar SBS 6, maar ook daar is hij al geruime tijd niet meer te zien. “Als het dan in één keer allemaal wegvalt, dan denk je in het begin nog: het zal allemaal wel goed komen.

Hij vervolgt: “Maar als het langer begint te duren, bijna een jaar, dan zakt de moed je wel in de schoenen. Dan denk je: heb ik het nog wel? Vinden ze me nog wel leuk genoeg?

RTL vindt dat in elk geval nog wel. “Toen ik hoorde dat RTL weer interesse in me had, was ik echt de gelukkigste man op aarde. Ik heb meteen mijn vader gebeld vol trots.”

Brandsteder gaat voor RTL samen met een aantal collega’s het programma Wie Is De Sjaak presenteren. “We gaan kriskras door het land de straat op en mensen vragen opdrachten uit te voeren voor 250 euro. Er zit een tijdslimiet aan vast.”

Het programma lijkt een beetje op Over De Rooie, zegt Brandsteder zelf. “Maar dan in een nieuw jasje. Alleen als ik kandidaten niet weet overtuigen, moet ik het zelf doen. Ik heb Wendy en Matthias het nooit zelf zien doen.”

Én er komt een studioprogramma. “Dat wordt op de woensdagavond. Echt een grootse show met twee vriendenteams die het tegen elkaar opnemen. Het is een spektakel vol humor en genante opdrachten. Eén van de teams kan een mooi geldbedrag winnen.”

Zijn droomklus zou Expeditie Robinson zijn. “Ik hoop niet dat Dennis Weening, één van mijn beste vrienden, nu kijkt. Maar dat zou ik fantastisch mooi vinden om te presenteren, maar Dennis is heel blij met dat programma. Maar iets in die sfeer.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen