‘Man Bijt Hond stopt na 15 jaar als dagelijks programma’

Foto: NCRVMan Bijt Hond verdwijnt na meer dan 15 jaar als dagelijks programma op de Nederlandse tv. Dat schrijft nrc.next, dat zich baseert op een interne mailwisseling, vandaag. Het was al bekend dat Man Bijt Hond zijn vaste plaats op NPO 2 – iedere werkdag om 19.00 uur – kwijtraakt aan het nieuwe lifestyleprogramma Binnenstebuiten, maar kennelijk is er geen ander tijdslot beschikbaar. “Man Bijt Hond zou misschien nog een wekelijks programma kunnen worden”, schrijft de krant.

Het einde van Man Bijt Hond, oorspronkelijk een NCRV-programma, valt in een roerige tijd voor fusieomroep KRO-NCRV. “De fusieomroep worstelt met een bloedgroepenstrijd, waarbij de NCRV’ers het gevoel hebben dat ze eruit worden gedrukt“, aldus het dagblad.

Volgens nrc.next hebben de dalende kijkcijfers te maken met de exit van Man Bijt Hond. In 2013 keken er gemiddeld 611.000 mensen, en dat zijn er nu nog 399.000, mede vanwege de toegenomen concurrentie: Man Bijt Hond staat sinds vorig jaar tegenover De Wereld Draait Door.

Een woordvoerder van KRO-NCRV noemt de berichtgeving in de Volkskrant ‘veel te voorbarig.’ Ze stelt nog in gesprek te zijn met de NPO. “Als het aan de omroep ligt blijft het natuurlijk bestaan.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen