Jean-Pierre Geelen vindt RTL Nieuws-baas hypocriet

Jean-Pierre Geelen, tv-recensent van de Volkskrant, vindt het vreemd dat RTL Nieuws-adjunct Pieter Klein hem verwijt met dedain over tv te schrijven, terwijl hij zich zelf ook laatdunkend uitlaat over het medium. Dat meldt hij op Twitter. Klein ergert zich eraan dat Geelen RTL in zijn columns verwijt te willen scoren met tranen. De nieuwsbaas vindt op zijn beurt dat Geelen juist wil scoren met dat soort verwijten. “Door met dedain over televisie te praten, bedienen ze hun doelgroep“, zegt hij in Nieuwe Revu.

De RTL Nieuws-bobo vindt de mening van Geelen volstrekt onbelangrijk. “Ik vind het prima, laat hem honderdduizend keer schrijven dat het allemaal kut is. I don’t care.”

Even verderop in het interview geeft Klein aan nooit te worden verrast door de tv. “Het is vaak plaatje-praatje in allerlei varianten. Maar misschien ben ik a-typisch, ik kan er niet altijd tegen als mensen maar zitten te lullen aan een tafel. Vertel anders eens iets wat ik nog niet weet, denk ik dan.

Geelen vindt dat tegenstrijdig, twittert hij vandaag. “Apart: mijn vriend Pieter Klein verwijt mij (onterecht) dedain voor tv, vindt het zelf ‘vaak plaatje-praatje’.

Daar heeft Klein ook al weer op gereageerd. “Seriously – mijn licht-kritische opmerking ging over erkennen rol & functie van emotie bij medium tv /communicatie. That’s all.

For the record: ik ben dol op kritiek & debat. Maar soms heb ik ook last van een eigen mening.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen