Bert van Leeuwen flopt genadeloos op tijdstip DWDD

Foto: NCRVBert van Leeuwen doet het heel erg slecht met zijn De Wereld Draait Door-vervanger Rennen Voor Twee. De vierde aflevering trok dinsdag slechts 257.000 kijkers naar NPO 1, goed voor nog geen 8 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Van Leeuwen veroorzaakte een enorme dip in de vooravond van NPO 1. Het Sportjournaal ervoor trok 584.000 kijkers (19 procent) en het Achtuurjournaal erna noteerde zelfs 1,4 miljoen kijkers (30 procent).

De EO-presentator deed het meer dan twee keer zo slecht als de rest van de programmering. Hij scoorde namelijk 54 procent onder het avondgemiddelde van NPO 1.

Rennen Voor Twee, waarin vier vaders of moeders van een gehandicapt kind een bijzondere uitdaging aan, wordt geproduceerd door Van Leeuwens bedrijf Skyhigh TV.

Skyhigh TV kwam recent in het nieuws, omdat het een vrouw willens en wetens onterecht heeft neergezet als racist in het programma Hufterproef.

Nog deze maand wordt Van Leeuwen uit zijn lijden verlost. Dan begint de nieuwe dagelijkse spelshow Pointless op het tijdstip van De Wereld Draait Door.

Dit programma wordt gepresenteerd door Lucille Werner en Owen Schumacher.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen