Afkickdeskundige: ’Ferry Doedens niet erg gelukkig’

Het is waarschijnlijk dat Ferry Doedens niet erg gelukkig is. Hij zal zichzelf flink tegengekomen als hij eenmaal afgekickt is van zijn drugsverslaving. Dat zegt deskundige Dick Trubendorffer, directeur van Trubendorffer Hulp Bij Verslaving, donderdagavond in Shownieuws. Trubendorffer denkt dat Doedens het nog lastig krijgt. “Clean zijn is een kwestie van stoppen met gebruiken, maar als je die verdoving eraf haalt, dan komen de gevoelens naar boven“, vertelde hij.

Drugsverslaafden beginnen niet zomaar aan drugs, weet Trubendorffer. “Verslaving is over het algemeen wel heel duidelijk een fenomeen geweest wat ingezet is om het gevoel te verdoven. Mensen die verslaafd zijn, zijn in hun diepste over het algemeen niet heel erg gelukkig.”

Fysiek afkicken is volgens hem makkelijk. “Dat is een beestje: een weekje detoxen, een weekje transpireren, slecht slapen. Maar na een week heb je het meeste wel gehad.”

Dan krijg je het geestelijke component van verslaving. Dat is een traject van vaak weken, maanden en soms wel jaren.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen