Vrijdagavond NPO 1 zakt als plumpudding in elkaar

Foto: NPSDe vrijdagavond van NPO 1 blijft een compleet drama, ondanks de wijziging die de tv-zender heeft aangebracht aan zijn uitzendschema. Voor de derde week op rij zette de zender gisteren uitzonderlijk lage cijfers neer op prime time. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Na het altijd goed bekeken Achtuurjournaal (15 miljoen, 30 procent), opende Witse de prime time-uren vrijdagavond nog met mooie cijfers (1,2 miljoen, 19 procent), maar daarna zakte NPO 1 volledig in elkaar.

Waar Witse tegenover het voetbal op SBS 6 en de Superkids-finale op RTL 4 nog zeer degelijk scoorde, wist de compilatieserie van de TV Show daarna slechts 360.000 kijkers te boeien, goed voor nog geen 6 procent marktaandeel. Dat is 70 procent onder NPO 1’s laatste weekgemiddelde.

Vervolgens kwam een gloednieuwe aflevering van Koefnoen Presenteert om half elf uit op 371.000 kijkers en bijna 7 procent marktaandeel, 65 procent onder datzelfde gemiddelde.

NPO 1 begon drie weken geleden met dit vrijdagavondtrio. Gisteren hebben de TV Show en Koefnoen Presenteert van plek gewisseld, waardoor Koefnoen niet om half tien, maar pas om half elf begint.

Vorige week keken er tussen de 540.000 en 600.000 mensen naar de TV Show en Koefnoen Presenteert, wat ook al erg slechte kijkcijfers zijn voor die zender. De forse concurrentie en afnemende interesse gaven beide titels gisteren de genadeklap.

NPO 1 heeft het lastig. Ook de nieuwe donderdagavond van de zender is weinig succesvol.

Lees ook: NPO 1 stelt flink teleur op donderdagavond (gisteren)

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen