‘Nederlandse kranten niet objectief over belastingplan’

Foto: Roland J. ReindersBert Huisjes, de baas van omroep WNL, denkt dat de Nederlandse kranten niet geheel objectief berichten over de belastingplannen van het kabinet. Dat heeft hij gezegd op Radio 1. Het kabinet wil veel producten en diensten waar nu 6 procent btw over wordt geheven, naar de 21 procent-groep brengen, waaronder ook de kranten. “Als de krant 15 procent duurder wordt, en het gaat al heel slecht met alle kranten, dan weet je al dat je daar het verzet mobiliseert tegen je plannen.

De kranten zullen dan ook geen positieve artikelen schrijven over de belastingplannen, denkt Huisjes. “Ik denk niet dat De Telegraaf, het AD en de Volkskrant heel erg juichend staan bij 21 procent btw op hun product, terwijl het voor velen echt wel een noodzakelijk product is.”

Of het AD, De Telegraaf en de Volkskrant gezamenlijk gaan protesteren tegen de plannen, weet Huisjes niet. “Dat sluit ik niet uit.”

Zelf begrijpt Huisjes wel dat het kabinet over wil op 21 procent. “De verschillende btw-tarieven zijn heel vreemd. Een verschil in btw over konijnenvoer of caviavoer is heel vreemd. Alleen probeer dan naar een btw-tarief voor 18 of 19 procent te gaan, wat geldt voor alles.”

Overigens vallen de digitale edities van de kranten wél onder het 21 procent-tarief.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen