Gerard Joling vindt netto-inkomen ‘veel te laag’

Gerard Joling vindt dat hij een te groot deel van zijn jaarlijkse inkomsten moet afdragen aan de Belastingdienst. Dat vertelt de zanger en televisiester van RTL en SBS in weekblad Privé. Joling verdient naar eigen zeggen zo’n 2,5 tot 3 miljoen euro per jaar, maar volgens de entertainer betekent een topsalaris helemaal niets. “Je kunt wel zeggen: Ik verdien een miljoen, maar als je daar 450.000 euro van overhoudt, is dat in verhouding eigenlijk een schande. Veel te weinig.

Het is behoorlijk lastig om in Nederland te sparen, vindt hij. “Eer je miljonair bent in Nederland, dan moet je heel hard werken, en heel lang.

Dat Joling zo’n 2,5 tot 3 miljoen euro per jaar verdient, onthulde hij in december bij WNL op Zondag. “Ik vond dat een slechte onthulling van mezelf, maar ik wilde er maar mee zeggen dat het eigenlijk niets uitmaakt dat je veel verdient, want je brengt meer dan de helft weg naar de Belastingdienst.”

Joling doet ‘helemaal niets’ met zijn spaargeld. “Maar er komen ooit slechtere tijden, en ik heb in mijn carrière zo veel voorbeelden gezien van mensen die zo veel geld verdienden en nu niets meer hebben, dat ik denk: Dat gaat mij dus niet gebeuren.

Daar heb ik geen zin in, en daar heb ik mezelf tegen ingedekt. Ik ben geen gierige jongen, want ik leef en doe waar ik zin in heb, maar ik gooi het ook niet over de balk.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen