Viola Holt: van tv-ster tot Reiki-master

Viola Holt heeft een nieuwe roeping gevonden. Ze wordt in oktober ingewijd als Reiki-master. “Ik beschouw dat ritueel als eervol slotakkoord van een lange periode keihard oefenen en studeren“, zegt ze in het AD. Holt stelt dat ze met haar handen ‘kosmische levensenergie’ kan overbrengen. “Ik behandel al geruime tijd mensen en honden. Na september hoop ik mijn eigen praktijkruimte aan huis nog intensiever te gaan gebruiken. Het klinkt misschien gek, maar ik blijk Reiki in de vingers te hebben.

De tv-diva heeft Reiki ooit als eerst toegepast op haar honden. “Als ik mijn handen boven hun koppen hield, keken ze allereerst verbaasd, sloten vervolgens hun ogen en vielen in slaap. Ongelooflijk eigenlijk dat zoiets kan. En het bleek ook te lukken met kinderen en volwassenen.”

Tijdens haar decennialange tv-carrière hield Holt zich niet bezig met Reiki. “Maar sinds ik me meer op het spirituele ben gaan richten, ben ik gelukkiger dan ooit. En weet: dit had ik veel eerder moeten doen.”

Het voelt zo goed dat ik me op deze manier heb kunnen ontwikkelen tot een nieuwe Viola: een vrouw die niet teert op oude successen, maar zich laat verrassen door de toekomst en er iets moois van maakt.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen