Trijntje strandt in halve finale Eurovisie Songfestival

Trijntje Oosterhuis heeft geen finaleplaats bemachtigd op het Eurovisie Songfestival in Wenen. Ze strandde dinsdagavond met haar liedje Walk Along in de eerste halve finale van het liedjesfestijn. Dat was te zien op NPO 1. Sinds het Eurovisie Songfestival in 2004 halve finales invoerde, heeft Nederland zich slechts drie keer geplaatst voor de finale. Het lukte alleen Re-Union met Without You in 2004, Anouk met Birds in 2013 en The Common Linnets met Calm After The Storm in 2014.

Door het grote succes van Anouk en The Common Linnets leeft het Eurovisie Songfestival meer dan ooit in Nederland en zijn topartiesten bereid om mee te werken. Dit jaar was dat Trijntje Oosterhuis.

Voorafgaand aan de finale lieten deskundigen als Jan Smit en Koos van Plateringen zich pessimistisch uit over de kansen van Oosterhuis. Hoewel haar zang goed zou zijn, zou haar act zwaar tekortschieten.

De landen uit de eerste halve finale die zich wél hebben geplaatst zijn Albanië, Armenië, Rusland, Roemenië, Hongarije, Griekenland, Estland, Georgië, Servië en België.

De exit van Oosterhuis heeft ook gevolgen voor de kijkcijfers van NPO 1. De grote finale van het Eurovisie Songfestival zal zaterdag aanzienlijk minder kijkers trekken dan als Oosterhuis zich wél had geplaatst.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen