Peter R. de Vries onthult ‘waarheid’ over Johan Derksen

Foto: SBSNa jaren door het slijk te zijn gehaald door Johan Derksen, onthult Peter R. de Vries eindelijk waarom de RTL 7-ster zo boos op hem is. Het gaat allemaal om een column uit 2008. Dat schrijft de misdaadjournalist vandaag op zijn site. De Vries doorbreekt het zwijgen na de zoveelste sneer. “Het is inmiddels zo vaak gebeurd, dat het iedereen begint op te vallen. ‘Heeft Johan Derksen iets tegen jou?’, wordt me regelmatig gevraagd. Welnu, Derksen heeft inderdaad iets tegen mij.

Volgens De Vries is het simpel: Derksen is rancuneus. “De man die zelf iedereen bij de enkels afzaagt, is boos en wraakzuchtig omdat ik ooit een columpje over hem heb geschreven dat hem niet bevalt. En het is misschien tijd om dat eens bekend te maken.”

Vermakelijk

Daarvoor gaat de misdaadjournalist terug naar oktober 2008. Tot die tijd was alles pais en vree. “En zat ik wel eens bij hem in het tv-programma en – eerlijk is eerlijk – dat waren best vermakelijke confrontaties.”

Derksen liet Wilfred Genee zelfs een interview houden met De Vries voor het blad Voetbal International. “In dezelfde week kwam VI-fotograaf Pim Ras langs om foto’s te maken. Zo slecht is onze verhouding dus niet altijd geweest.”

Misdrijf

Vlak daarna werd bekend dat een redactiemedewerker van het blad VI zich maandenlang stiekem toegang had verschaft tot de mailboxen van de toenmalige Ajax-voorzitter. “Een misdrijf. Een misdrijf waar Johan Derksen goede sier mee had gemaakt, als dankbare ‘heler’ van de gestolen informatie.”

Derksen ontkende van iets te weten, maar dat trok De Vries in een column in twijfel. “Het verlangen naar een primeur won het van een kritische vraagstelling…“, schreef hij destijds.

Streep

Dat viel niet goed bij Derksen. “De man die zo’n beetje iedereen in de voetballerij verbaal molesteert en vervolgens vaak grootmoedig beweert dan men over hem ‘ook alles mag zeggen’, begon als een kind te stampvoeten. Hij haalde meteen een streep door het al door Wilfred Genee geschreven interview: het mocht onder geen voorwaarde meer in VI verschijnen. De foto’s konden de prullenbak in.”

Mijn naam was voortaan taboe, vanwege dat columpje. Wie dit niet gelooft: vraag het aan Wilfred Genee. Hij heeft het interview later alsnog verkocht aan Nieuwe Revu.

Veto

Genee heeft De Vries later nog wel eens voorgesteld om hem in het tv-programma als tafelgast uit te nodigen, maar Derksen spreekt zijn veto uit. “Als ik word uitgenodigd bij VI, zegt De Grote Johan Derksen: ‘Dan kom IK niet, dan blijf ik thuis’. En dus nodigt men mij maar niet meer uit. Dat zijn de feiten.”

De Vries heeft de betreffende column uit 2008 op zijn website gepubliceerd.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen