Giel maalt niet om kijkcijfers: ‘Wie the fuck kijkt tv?’

Giel Beelen ligt niet wakker van de lage kijkcijfers van zijn NPO 3-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Dat vertelt de dj aan Superguide. Beelen kent de scores, maar vindt andere cijfers belangrijker. “Ik zou liegen als ik de kijkcijfers niet weet, want in tv-land is dat echt een ding. Ze komen de volgende dag op teletekst of internet. Daar zijn mensen mee bezig. Ik moet je heel eerlijk zeggen, en ik weet niet of de VARA er heel blij is, maar wie the fuck kijkt er nog tv? Ik kijk nooit meer tv.

De radio-dj let vooral op de online reacties. “Het gaat er mij om, en dat vind ik altijd wel tof, of het leeft. En: hoe gaan ze views op YouTube? Dan zie ik nog steeds dat het daar ontploft. Dan hoor ik mensen dat liedje meezingen terwijl het nog niet officieel uit is. Dat vind ik belangrijk.”

Beelen benadrukt dat zelfs de grote Singer-Songwriter-hit Dat Ik Je Mis van Maaike Ouboter eigenlijk online ontstond. “De uitzending met Maaike Ouboter heeft echt niemand gezien, hoor, op tv. Alleen dat zoiets later miljoenen views heeft op ander kanaal… Dat is de tijd waarin we leven.”

De Beste Singer-Songwriter van Nederland is een talentenjacht voor singer-songwriters.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen