EO rust zieke kinderen uit met camera

De EO gaat zieke kinderen behangen met een camera, zodat tv-kijkers dit najaar prime time op NPO 1 kunnen zien hoe het is om als kind in een ziekenhuis te zitten. Dat heeft de omroep laten weten. Peter Beker, tv-baas bij de EO, lijkt controverse voor te willen zijn en benadrukt: “De opnames gebeuren in nauwe samenwerking met de ziekenhuizen en de behandelend artsen. Er worden geen operaties gefilmd en ook de mensen die zichtbaar in beeld zijn, wordt om toestemming gevraagd.

Het programma Kids met camera’s, het ziekenhuis door kinderogen bestaat uit zes delen, wordt geproduceerd door SNP Media en is gebaseerd op een Brits programma. “Die wordt geprezen om de bijzondere manier waarop het ziekenhuisverblijf door kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar in beeld wordt gebracht.

De EO vindt het een relevant project. “Hoe ervaren de kinderen het onderzoek of de operatie die ze moeten ondergaan, wie is hun favoriete verpleegkundige, wat begrijpen ze van de uitleg van de arts en hoe leggen ze zelf uit wat hen mankeert?

Dit alles leggen ze vast met hun eigen dagboekcamera. “Of de kinderen in het ziekenhuis zijn voor een kleine ingreep, een grote operatie of een zoveelste behandeling, de zelfgemaakte video’s zijn opvallend vaak grappig, maar ook heel eerlijk en ontroerend.

Naast dat de kinderen zelf filmen, worden ze op belangrijke momenten ook gevolgd door een professionele cameraploeg.

Kids Met Camera’s wordt vanaf oktober uitgezonden om 21.20 uur op NPO 1.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen