Editie NL: ’O’G3NE moet naar Eurovisie Songfestival’

Geplaatst op Thu 21 May 2015 om 10:34

Foto: Fleur KoningDe meidengroep O’G3NE, die het vijfde seizoen van The Voice of Holland won, is de favoriete act om Trijntje Oosterhuis op te volgen als de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival. Dat meldt Editie NL op basis van een poll. O’G3NE, die als Lisa, Amy en Shelley al eens meededen aan het Junior Songfestival, kregen van de Editie NL-kijkers 24 procent van de stemmen. Na hen waren vooral Within Temptation (16 procent), Caro Emerald (15) en Dotan (14) favoriet.

Trijntje Oosterhuis werd woensdagavond in RTL Late Night gewezen op O’G3NE als favoriet. “Ik denk dat die meiden dat aankunnen. Dat weet ik zeker. Ze zijn super gedisciplineerd“, reageerde ze. “Maar Dotan zou ook een leuke kunnen zijn.”

Bekende artiesten als Alain Clark en Douwe Bob eindigden in het Editie NL-onderzoek onderaan met respectievelijk 4 en 3 procent van de stemmen.

O’G3NE heeft al laten weten graag naar het Eurovisie Songfestival te gaan.
36 Reacties op “Editie NL: ’O’G3NE moet naar Eurovisie Songfestival’”


 1. Peter

  DOEN – die meiden zijn goed voor een topklassering

 2. Albert Verlinken

  Was ze alweer vergeten maar ze zijn inderdaad erg goed. Ik zeg doen!

 3. Johan

  Meidengroepjes doen het nooit goed op het Songfestival.
  Dus N-E-E!

 4. Sanne

  Weg met die troela’s. We willen niet een nóg slechtere uitslag dan met Trijntje.

 5. Anonymous

  Trijntje Oosterhuis valt al niet uit te spreken voor buitenlanders, wat moet het dan worden met deze The Voice verlieswinnaars O’G3NE? Ik heb zelf al geen flauw idee, het lijkt meer een aanduiding van een nieuw type robot. Een soort R2D2.
  Editie NL? Van RTL toch? Ooit iets zinnigs van deze rampzender gehoord? Ik niet. Over en sluiten maar!

 6. Wwzapper

  Brrr, O’G3NE. Ze kunnen wel zingen, maar ze lijken me zo nep. :(

 7. peter

  Waarom kan er in zweden denemarken met de helft minder inwoners een nationaal festival worden gehouden die regelmatig in de top eindigen, en kan dat hier niet,er zijn genoeg artiesten en componisten die dat zouden moeten kunnen.

 8. Moi

  Dit viel mij gisteren ook al op. Ik had nog NOOIT van dit groepje gehoord, en heb opgezocht waar ze bekend van zouden moeten zijn. Vreemd genoeg geloof ik niet dat menig Nederlander een groep naar het ESF wil sturen, puur en alleen omdat ze The Voice hebben gewonnen en daarna een minimaal hitje hadden (“Magic”, hoogste plaats in de top 40: 20).

  Within Temptation, Caro Emerald, Dotan en bekende Nederlandse DJ’s zouden allemaal minder stemmen krijgen dan dit groepje? Ik denk dat RTL hier heeft gedaan aan een sterk staaltje eigen mensen promoten.

  Los daarvan: ze hebben al eens meegedaan aan het Junior Songfestival. Ze werden 11de, in een groep van 17 deelnemers. Ik zou daar dus niet al m’n geld op zetten. :.)

 9. Johannes

  Ik ben het met Trijntje eens, Dotan of O’G3NE zouden het goed kunnen doen, mits ze een goed nummer hebben. Beiden doen het live erg goed.

  Jammer dat Within Temptation het niet wil. Gisteren bleek, als je goed tussen de regels luisterde, dat ze al eerder gepolst zijn.

 10. Elm

  Anonymous, jij bent niet echt de slimste thuis zeker?

 11. Elm

  en Peter, omdat het Nederlandse publiek geen smaak heeft.

 12. Richard

  Goed idee! Leuke lieve meiden. Met rugzakken vol ervaring! DOEN

 13. Joe Blow

  Zweden heeft de helft qua inwoners, Denemarken een derde. Kun je nagaan!

 14. peter

  Elm ik denk dat het is omdat nederland altijd moet kiezen uit bagger ,als de componisten hun betere nummers sturen in plaats wat ze nog in de prulemand hebben liggen.

 15. Ano nymous

  Ja, handig. ‘n Groepje sturen die alleen maar een zangwedstrijdje heeft gewonnen op TV. Wat is hier verder van geworden?

 16. Ard

  Geen gladgestreken rtl4 producten meer aub dat werkt niet, kijk naar Trijntje. Echte muzikanten sturen met een eigen songsound. Blijf toch bij Dotan, rtl4’s Trijntje kaapte zijn plek weg maar hij was zoveel verder gekomen.

 17. Rik

  Doen!!!

 18. Marcel

  Niet doen. Veels te onervaren. De weg van ervaren en bekende artiesten te sturen is met Anouk in geslagen een paar jaar geleden. Ik zou daar niet van afwijken als ik hun was.

 19. geen kenner

  Deden zij ook niet al mee aan het JUNIOR SONGFESTIVAL??
  toen ze nog Lisa, Amy en Shelley heetten

 20. Marvin

  DOEN! en dan een mooie ballad zoals rusland dit jaar heeft. Deze meiden hebben al genoeg ervaring en daarbij zijn zij een stuk profesioneler als trijntje.

 21. Yeah

  Ze hebben toch al meegedaan met die trommels

 22. Anonymous

  Afgang gegarandeerd.

 23. Sean

  Kijk geen Voice, dus heb ze voor het eerst eens goed gezien bij dat NPO3 Songfestivalprogramma de afgelopen dagen, en ze kunnen echt niet op tegen wat een Spanje of Griekenland qua meiden stuurt.

 24. Manuela

  Deze meiden hebben al ervaring op songfestival gebied dus helemaal niets onervaren!
  Verder zouden hun in combinatie met een DJ ook goed kunnen werken!

 25. Anonymous

  Eva Simons of Sharon Doorson met een goede beat en een mega lichtshow….

 26. Marc

  Ja, The Voice winnaars sturen. Dat zal werken…

 27. Marc

  Ja, The Voice winnaars sturen. Dat zal werken. Not.

 28. Marc

  MC zit weer te slapen.

 29. Anonymous

  De Saunders Brothers.
  Effe flink het podium verbouwen.

 30. Viola Holt

  Mr Probz zou ook een goede kandidaat zijn voor het festival, evenals Vengaboys en Within Temptation

 31. Moi

  Moi
  donderdag 21 mei 2015 om 11:05
  Dit viel mij gisteren ook al op. Ik had nog NOOIT van dit groepje gehoord, en heb opgezocht waar ze bekend van zouden moeten zijn. Vreemd genoeg geloof ik niet dat menig Nederlander een groep naar het ESF wil sturen, puur en alleen omdat ze The Voice hebben gewonnen en daarna een minimaal hitje hadden (“Magic”, hoogste plaats in de top 40: 20).

  Within Temptation, Caro Emerald, Dotan en bekende Nederlandse DJ’s zouden allemaal minder stemmen krijgen dan dit groepje? Ik denk dat RTL hier heeft gedaan aan een sterk staaltje eigen mensen promoten.

  Los daarvan: ze hebben al eens meegedaan aan het Junior Songfestival. Ze werden 11de, in een groep van 17 deelnemers. Ik zou daar dus niet al m’n geld op zetten. :.)

  — Ik heb nog eens gekeken en opgezocht, maar geen van alle geïnterviewde kenners gaven aan dat O’G3NE ons volgend jaar op het ESF zou moeten vertegenwoordigen. Alleen RTL Late Night deed dat… op dezelfde dag dat Editie NL dat idee had gesuggereerd. :/
  De kenners kwamen met namen die volgens de Editie NL-poll pas tweede, derde, of nóg lager stonden; zelfs Marco Borsato werd vaker genoemd dan O’G3NE.

 32. a

  Inderdaad Sharon Doorson of Eva Simons met een dj of een Caro Emerald, Dotan, Mr. Probz.

 33. Anonymous

  @ a
  Allemaal 3X niks.

 34. Oscar

  Doen! Zij kunnen heel Europa veroveren.

 35. Sven L.

  Ff de feiten;

  Zangeressen scoren hoger dan zangers
  Engelstalig wint vaker dan eigen taal
  Uptempo wint vaker dan ballad

  Kortom: do the math! Genoeg producers en vocalisten die iets kunnen creëren lijkt me.

  O’G3NE lijkt me leuk, maar ik zet mn geld op Sharon Doorson. Heeft aangegeven er voor open te staan, ze is fan van het festival. Kan ook nog eens fantastisch dansen.

 36. T0kkielogic

  Engelstalig wint vaker dan eigen taal is natuurlijk een but-argument. 90% is Engels, dus duh! Weet je wat ook een feit is? Boven de 17 zijn er veeeel meer winnaars dan onder de 17.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.