Blank DWDD wil multiculturele redactie

Geplaatst op do 07 mei 2015 om 11:41

Foto: RTLDe Wereld Draait Door wil dat zijn redactie een afspiegeling vormt van de maatschappij. Dat staat te lezen in twee vacatures die het VARA-programma open heeft staan. Kennelijk is het DWDD in al die jaren niet gelukt om genoeg personeel te vinden met een niet-Nederlandse achtergrond, want dinsdag was in de DWDD-docu te zien dat de redactie een witte enclave is. “Reacties van mensen met verschillende culturele achtergronden ziet de VARA graag tegemoet“, probeert DWDD nu opnieuw.

De Wereld Draait Door zoekt onder meer een redacteur en een samensteller. Zij komen terecht in een ‘inspirerende omgeving’ en verdienen tot 4500 euro per maand.

Iedereen die het leuk lijkt om te werken voor tv-ster Matthijs van Nieuwkerk en zijn kompaan Dieuwke Wynia, die bekendstaat als bitsig, kan terecht op de website van DWDD.

De Wereld Draait Door bestaat in oktober tien jaar.
26 Reacties op “Blank DWDD wil multiculturele redactie”


 1. Muya

  Dat doen die linkse figuren altijd. In het openbaar doen ze voorkomen alsof ze werelds zijn en zo goed met gekleurde mensen omgaan, maar achter de schermen zetten ze hun kinderen op witte scholen.

 2. Sopei

  Muya, het een sluit het ander niet uit. Je hebt jezelf weer flink voor paal gezet.

 3. Anoniem

  Hebben ze dat nog niet dan? En betaald van het belastinggeld van alle culturen.
  Werd hoogtijd. Maar goed, voorbeeld doet volgen voor alles hier in dit land ook in de politiek. En neemt de druk van de ketel ook af.
  Heb Tunahan Kuzu laatst interessante dingen in de tweede kamer horen zeggen over de bootvluchtelingen. Taboe doorbrekend en waarheid al een koe.

 4. martijn

  tja doorloop is daar groot. Zegt ook wel genoeg……
  Flink salaris trouwens.

 5. Anoniem

  Dom gezever. Je neemt mensen aan om hun kundigheid niet om hun geaardheid, ras of wat dan ook. En als het dan zo uitkomt dat er weinig gemeleerd gezelschap zit so be it.

 6. Anoniem

  Er valt nog genoeg te bezuinigen bij de PO gezien die bedragen.

 7. Andrea

  Het schrikbewind van Dieuwke Wynia… Die DWDD-docu was bedoeld om haar leuk neer te zetten, maar ze gedroeg zich echt als een bitch. Helaas heeft ze niet het uiterlijk om dat gedrag te vertonen. Ziet er niet uit.

 8. Ab

  Mijn tandarts besloot ook, wegens geldgebrek, van zijn bekrompen imago af te stappen en iedereen als klant aan te nemen. Zorgverzekeraars vergoeden niet veel meer en dat maakt het beroep minder lucratief dan vroeger.

 9. Ab

  Wie weet hebben ze dit besloten onder druk van de politiek. In ieder geval het is een goede zet qua participatie samenleving.

 10. Yoi

  @Anonymous donderdag 07 mei 2015 om 11:58

  Je bent vergeten erbij te vermelden dan men vakkundige mensen ook niet moet uitsluiten vanwege hun ras of geaardheid etc.
  Over dom gezever gesproken…

 11. Wanda

  @Muya: Hoezo ‘achter de schermen’, aapje? Ze worden echt niet in auto’s met geblindeerde ruiten naar school gebracht.

 12. Nathalie

  Bij veel omroepen mag je als blanke autochtoon al niet eens meer stagelopen. Vind ik best kwalijk.

 13. Rogieros

  Staat onder elke vacature bij de NPO. Niet zo op oorlogspad gaan.

 14. Anoniem

  Ik wil mijn baan in de verpleging wel opzeggen als ik als redactielid bij DWDD 4500 kan verdienen.

 15. Anoniem

  Yoi snapt het weer eens niet

 16. Warr

  @Anonymous

  4500 per jaar.

 17. Anoniem

  Warr, 4500 per jaar is wel erg weinig, hè
  Nog minder dan mensen in de bijstand.

 18. AL2.0

  Geen probleem als Matthijs 568.000 euro per jaar verdient, dan verdienen de redactieleden waarschijnlijk een ton per jaar of zo . Eerlijk delen toch?

 19. Mattie

  Dat Matthijs zich niet de ogen uit de kop schaamt, dat hij 10-15 keer zoveel verdient als de redactieleden, die een grotere bijdrage aan het programma hebben dan hijzelf.

  Je zou maar stagiair zijn bij DWDD. Afgescheept met een fooi, baantje voor groupies

 20. Varaan

  Dat de VARA zulke salarisverschillen rechtpraat is ronduit lachwekkend..

 21. Anoniem

  De wereld graait doorrrr

 22. Hermano

  Wat een geneuzel over die salarissen. Dat maximale salaris van 4500 geldt alleen voor de ervaren samensteller die ze zoeken en dat is niet bepaald een relaxed baantje. Van eind mei tot half augustus heb je geen inkomen en na één, maximaal twee, seizoenen kun je weer op zoek naar een nieuwe werkgever.

  Dieuwke lijkt mij een heel prettige hoofdredactrice om voor te werken. Streng, kritisch en resultaatgericht. Alleen op die manier kun je met je programma zo’n lange tijd aan de top blijven.

 23. Varaan

  Dat maximale salaris van 4500 euro per maand zou ook mooi zijn voor Matthijs

 24. Anoniem

  Je wordt toch een partij beroerd van dat multicul gejammer. We zijn gewoon allemaal mensen en worden geselecteerd op de vaardigheden. Men moet zich niet gaan sturen met hoeveel mensrn van buitenladse afkomst er in een bedrijf zitten.

 25. E

  @Anonymous donderdag 07 mei 2015 om 14:25

  Je snapt er weer niks van. GOED lezen wat er STAAT!!!
  Is dat ZOooo moeilijk?

 26. Anoniem

  Het salaris van Matthijs wordt betaald door de VARA leden, mensen die zelf vaak in achterstandswijken wonen of mensen met een minimum inkomen.
  Ik kan me niet voorstellen dat de leden dit allemaal goed vinden.
  Zij zouden eigenlijk allemaal hun lidmaatschap moeten opzeggen.
  Zou ik doen als ik VARA lid was.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.