Albert Verlinde: ‘Gerard moet gewoon doorwerken’

Foto: RTLAlbert Verlinde vindt dat Gerard Joling geen gehoor moet geven aan de wens van de neef van de hoogbejaarde vrouw die hij deze week heeft aangereden in Aalsmeer. Dat heeft de showkenner laten weten in RTL Boulevard. De neef van de 91-jarige Jo Buis-Van der Laarse wil dat Joling vanavond, morgen en overmorgen níet het podium op gaat bij Toppers in Concert. “Er zijn 200.000 mensen die al maanden toeleven naar die concerten. Dat is bijna niet te cancellen“, aldus de tv- en theatermaker.

Toppers in Concert is een groot feest waar mensen naar toeleven. “Dat is de reden ook dat het doorgaat. Maar het is hartstikke lastig om dit te doen voor Gerard, omdat zijn hoofd er niet bij is.

Joling kan zich ook niet laten vervangen voor de laatste drie concerten, vindt Verlinde. “Dan heb je best kans dat mensen hun geld gaan terugeisen. Dan komt de helft wel en de helft niet. Je krijgt toestanden over geld.”

En dat geld komt niet van de verzekeraar. “Er is geen verzekeringsmaatschappij die zegt: ‘Prima, wij vergoeden al die gelden.’ Dit is geen reden waarom je een concert kan afzeggen.

Joling wilde niet reageren in RTL Boulevard. “Het is niet zo dat hij niets wil zeggen, maar hij zegt: ‘Bij alles wat ik op dit moment zou doen, zou het lijken of ik de aandacht naar me toe wil trekken.’ Terwijl het maar om één ding gaat: de gezondheid van de vrouw die op dit moment in het ziekenhuis ligt.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen