Torenhoge boete MAX vanwege Heel Holland Bakt

Het Commissariaat voor de Media legt Omroep MAX een boete op van 162.000 euro, omdat het Albert Heijn in de gelegenheid heeft gesteld geld te verdienen aan Heel Holland Bakt-producten. Dat heeft de organisatie laten weten. Tijdens het tweede seizoen van Heel Holland Bakt heeft Albert Heijn een uitgebreide en exclusieve Heel Holland Bakt-productlijn op de markt gebracht. Daarmee heeft Ahold kunnen profiteren van het succes van een met publiek geld gefinancierde show.

Omroep MAX heeft dit mogelijk gemaakt door de merchandiserechten op het programma Heel Holland Bakt uit handen te geven, meent het Commissariaat.

MAX-baas Jan Slagter heeft een contract gesloten met de BBC ter verkrijging van het format van Heel Holland Bakt. In dat contract was ook opgenomen dat MAX de merchandiserechten op het programma Heel Holland Bakt niet zou verkrijgen.

Met het tekenen van het contract deed Omroep MAX dus afstand van alle rechten op merchandise rondom Heel Holland Bakt, waardoor de mogelijkheid ontstond voor andere partijen om ermee aan de haal te gaan.

Albert Heijn heeft van de BBC de merchandiserechten verkregen over het programma Heel Holland Bakt. “Zo heeft Ahold dus kunnen profiteren van het succes van Heel Holland Bakt.”

Slagter liet in september weten dat hij boos was over de deal tussen Albert Heijn en de BBC. “Wij hebben hier niets mee te maken en we verdienen er ook niks aan. De BBC buit nu ons succes uit en daar baal ik van. Niet omdat we er geen geld voor krijgen, maar ik had het zelf nooit zo gedaan.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen