Jochem van Gelder: ‘Ook naar Nelleke kijken!’

Foto: NPSJochem van Gelder adviseert mensen die graag naar zijn SBS 6-programma Kitsch of Kassa kijken, om vlak ervoor óók naar Tussen Kunst en Kitsch op NPO 1 te kijken. Dat zegt de presentator in Mikro Gids. “Ik vind dat je naar allebei moet kijken. Tussen Kunst en kitsch als voorprogramma, met taxateurs die vertellen waarom iets een bepaalde waarde heeft en welke geschiedenis erachter zit. En dan kun je je kennis en inzichten die je daar hebt opgedaan, bij ons testen.” 

In Kitsch of Kassa laat Van Gelder zijn kandidaten raden wat bepaalde objecten kosten. “Veilingmeester Laurien Hessels, die in Chicago woont en veiligen over de hele wereld leidt, voorziet de kandidaten van uitgebreide informatie over de objecten.

Ook leuk voor de eigenaren, meent Van Gelder. “Want veel voorwerpen komen uit privécollecties. Voor de kandidaten is het wel lastig dat Laurien net zo enthousiast vertelt over een object van vijftig euro als over iets van 50.000 euro.

Tussen Kunst en Kitsch met presentatrice Nelleke van der Krogt is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 1. Kitsch of Kassa volgt om 21.30 uur op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen