Jeroen Pauw strikt Leidse ‘twitterjihadist’

Foto: RTLDe Leidse student Shabir Burhani (23), die vandaag in het nieuws kwam omdat de Rabobank zijn rekening sluit op basis van de wet die financiering van terrorisme verbiedt, is vanavond te gast in de talkshow van Jeroen Pauw. Dat heeft de VARA laten weten. De Rabobank vindt dat Burhani op ‘discutabele wijze’ in de publiciteit is gekomen. Zo bedreigde hij een hoogleraar, werden er Kamervragen over hem gesteld en circuleren op internet foto’s waarop hij met zware wapens poseert.

Ook noemde Burhani in dagblad Trouw de aanslag bij Charlie Hebdo ‘vanuit Sharia-oogpunt volledig toegestaan en aanbevelingswaardig’. Zijn bijnaam ’twitterjihadist’ heeft hij te danken aan het feit dat hij op sociale media dagelijks schrijft over de radicale islam.

Burhani is het niet eens met de bank, bij Pauw legt hij uit waarom. Ook te gast is André Seebregts. Hij is advocaat van meerdere jihad-verdachten.

Verder wordt er in Pauw gepraat over de Armeense Kwestie van 100 jaar geleden en is Onno Hoes te gast om te praten over zijn vertrek als burgemeester van Maastricht.

Concurrent RTL Late Night heeft dj Don Diablo, seksuologe Goedele Liekens en weervrouw Marjon de Hond aan tafel.

Pauw begint om 23.00 uur op NPO 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen