Homeland laat Amsterdam links liggen

Foto: RTLHet is Amsterdam niet gelukt om de makers van Homeland te verleiden om een gedeelte van het nieuwe seizoen op te nemen in onze hoofdstad. Dat schrijft Het Parool vandaag. De makers van de thrillerserie met Claire Danes kondigden eerder aan dat het vijfde seizoen zal worden opgenomen in Europa, waarop Amsterdam, en overigens ook Den Haag, de makers actief benaderde. Het mocht niet baten: de gehele vijfde serie zal worden gedraaid in de Duitse hoofdstad Berlijn.

Het verhaal van het vijfde seizoen van Homeland begint twee jaar na het slot van het vierde seizoen. Hoofdpersoon Carrie Mathison is vertrokken bij de CIA en werkt voor een privaat beveiligingsbedrijf in Berlijn.

Het vorige, vierde seizoen van Homeland werd opgenomen in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, maar speelde zich af in Pakistan.

Homeland is één van de populairste series van de Amerikaanse tv-zender Showtime en wordt internationaal veel bekeken via internet. De serie is hier ook te zien op de traditionele tv, namelijk bij BNN op NPO 3.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen