Editie NL-baas wilde vrouw aan schandpaal nagelen

De vrouw die op internet een kille reactie over de verdrinkingsdood van 700 vluchtelingen plaatste en maandag werd ‘overvallen’ door Editie NL, had best herkenbaar in beeld kunnen worden gebracht. Dat vindt Pieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws, heeft hij laten weten op Radio 1. Om de vrouw met de onhandige opmerking te beschermen, werd ze onherkenbaar in beeld gebracht. “Dat was uiteindelijk een afweging van de redactie om dat te doen“, aldus Klein.

De redactie wilde de vrouw volgens Klein ‘een beetje tegen zichzelf in bescherming nemen’, maar zelf had hij haar best aan de schandpaal willen nagelen. “Ik zat wat anders in de discussie en vond dat we dat prima konden laten zien, want die vrouw kiest ervoor om ons te woord te staan. Anderen vonden dat het toch eleganter was om het niet te doen, dus werd het uiteindelijk niet.

Klein vindt het een goede actie van Editie NL om de mensen achter die felle reacties eens op te zoeken. “Kennelijk is er een sentiment in Nederland, een groep mensen die het zo voelt. Die groep is niet heel klein als je kijkt naar wat op Facebook en Twitter gebeurt.

RTL Nieuws-anchor Roelof Hemmen heeft in een emotionele column hard uitgehaald naar mensen die zo ‘vuil’ reageren op het heftige nieuws.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen