BNN alweer met testshow: Proefkonijnentest

Na onder meer De Nationale IQ Test, De Nationale Eettest en De Nationale Reistest op 1 juni aanstaande, komt BNN met nóg een testshow: De Grote Superwetenschappelijke Proefkonijnentest op 8 juni. Dat heeft de omroep laten weten. In de testversie van hun programma Proefkonijnen gaan Dennis Storm en Valerio Zeno op zoek naar dé wetenschapper van Nederland. In de studio test het tweetal het publiek en BN’ers over onderwerpen die ze in hun show hebben behandeld.

Storm heeft er zin in. “Na vier jaar is het de hoogste tijd om eens wetenschappelijk te onderzoeken of onze wijze lessen van de afgelopen jaren zijn blijven hangen en dat gaan we doen in deze grote finale. Een mooi einde waar alles samen gaat komen.

In de test zitten meerdere categorieën waaronder het menselijk lichaam, dieren, het brein en superbespottelijke vragen. Per categorie, bestaande uit vijf vragen met elk vier antwoordmogelijkheden, is er een experiment in de studio.

Zeven BN’ers nemen het op tegen het publiek. In het publiek zitten bijzondere gasten die een link hebben met de wetenschap. “En natuurlijk kunnen de kijkers thuis hun wetenschapskennis testen door mee te spelen via hun smartphone/tablet of met pen en papier.”

De Grote Superwetenschappelijke Proefkonijnentest 2015 is op maandag 8 juni om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen