Youp van ’t Hek lyrisch over Zondag Met Lubach

Foto: SBSYoup van ’t Hek is erg enthousiast over het tv-programma Zondag Met Lubach van Arjen Lubach. Dat laat hij weten in zijn column in VARAgids. Van ’t Hek kijkt erg graag naar. “Soms zit een programma zomaar ineens in je systeem. Ik heb het over Zondag met Lubach dat sinds november de zondagavond opvrolijkt. Moest even wennen, maar ik zat er gauw in en sla geen zondag over. Gewoon lekkere televisie. Kort, snel, actueel, licht studentikoos en het belangrijkste: geestig. Ook als het heel flauw is.”

Dat de Amerikaanse opzet van de Lubach-show werkt, vindt Van ’t Hek knap. “Het is al eens eerder geprobeerd, maar toen bleef het steken in de tv. Het kwam de kamer niet in. Bij Lubach wel. Misschien wel omdat hij in elk geval zichzelf niet serieus neemt. Ik weet niet wat het is, maar het klopt.”

De VPRO begon met een klein aantal uitzendingen, maar heeft er al snel meer besteld. “Je mag zachtjes hopen dat het programma een echte kans krijgt en een aantal jaren blijft. Dat het gewoon een vast gegeven op de zondagavond is. En dat een harde kern op hem afstemt. Zoals we dat ooit op het onvergetelijke duo Koot & Bie deden.”

Mooie tegenhanger van Studio Voetbal, dat toch een beetje het Koffietijd voor oudere blanke mannen is. Lubach dus, al is het maar omdat hij als eerste alle aan hem gerichte boze reacties voorlas. Daar hou ik van.”

Zondag met Lubach is om 21.50 uur te zien op NPO 3.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen