Ria Bremer heeft niets met Katja en Gordon

Tv-presentatrice Ria Bremer, die dit jaar de Beeld en Geluid Oeuvre Award won, past niet helemaal meer in het huidige tv-landschap. “Als tv-journaliste wel. Maar een personalityshow zou ik niet meer moeten proberen“, zegt ze in AD. Dat zou Bremer niet boeien. “Ik ben te ongeduldig, vind sommige zaken echt oninteressant en spreek dat nu ook ongegeneerd uit. De juiste gasten vinden, zou heel erg moeilijk worden. Katja Schuurman? Gordon? Dat is niet mijn genre. Ik weet er niets van.

Eva Jinek is nu de enige vrouw met een dagelijkse personalityshow. “Ik heb haar te weinig gezien om te kunnen beoordelen. Maar in het algemeen vind ik dat veel talkshowhosts tegenwoordig te snel beginnen met een praatprogramma onder hun eigen naam.

Ze vervolgt: “Ze zijn nog niet gelouterd, hebben nog geen grote tegenslagen meegemaakt. En dan: boem! Zitten ze ineens met hun eigen naam als product op tv.”

Bremers advies is om rustig te groeien. “Ze hebben alles, hoor, die jongens en meisjes. De parate kennis, de interviewvaardigheden, maar ze bezitten de juiste levenservaring gewoon nog niet.

Bij het grote publiek is Bremer vooral bekend van Vinger aan de Pols.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen