Peter van der Vorst haakt af bij Boer Zoekt Vrouw

Foto: RTLPeter van der Vorst heeft het voorlopig even gehad met Boer Zoekt Vrouw. “Ik merk dat ik er minder plezier aan beleef dan voorheen, en langzaam maar zeker afhaak“, zegt de RTL 4-presentator in weekblad Televizier. Van der Vorst vindt dat de datingshow zijn doel dit seizoen meer dan ooit voorbijschiet. “En dan komt vooral door alle publiciteit eromheen. Dit jaar liggen de deelnemende boeren nóg meer onder een vergrootglas dan bij eerdere series het geval was”, aldus de tv-maker.

Hij ergert zich bijvoorbeeld aan de manier waarop boer Geert en boerin Bertie worden weggezet door de media. “Het programma focust zich steeds meer op de opmerkelijke karaktertrekken van de boeren dan op hun zoektocht naar de ware liefde. De deelnemers lijken er meer last dan plezier van te hebben en ik neem aan dat dit niet de bedoeling is.

Ik denk dat de publieke omroep zich moet afvragen of ze dit succes nog verder moet uitmelken. Misschien is het beter om de boeren voorlopig even op stal te zetten.

De kritiek van Van der Vorst lijkt ook gericht aan zijn eigen RTL Boulevard. Albert Verlinde bedacht zelfs een nieuwe naam voor de lesbische boerin Bertie: ‘potje saai’.

Boer Zoekt Vrouw is een productie van Blue Circle, dat ook RTL Boulevard maakt.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen