‘Opstelten en Teeven gaven Nieuwsuur cadeautje’

Foto: NTRMarianne Zwagerman, mediacriticus en mede-oprichtster van PowNed, vindt het merkwaardig dat minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven hun aftreden maandag vlak voor de uitzending van Nieuwsuur bekendmaakten. Dat heeft ze gezegd op Radio 1. Nieuwsuur profiteerde flink van het tijdstip waarop ze dat deden, terwijl het juist dat programma was dat hun positie deed wankelen. “Ik dacht bijna dat het een geste was van de heren naar Nieuwsuur toe, maar dat zou wel heel bijzonder zijn.

Nieuwsuur sprong direct op het breaking news in. “Het verbaasde me wel dat ze dat toch precies op dat tijdslot deden. Nieuwsuur had 1,3 miljoen kijkers, het dubbele van het normale. Het heeft ze wel goede dingen gebracht deze scoop.”

Journalist Frénk van der Linden denkt niet dat er opzet in het spel is. Hij vindt dat Nieuwsuur nu vooral moet doorpakken. “Het is wel interessant of Nieuwsuur en wij allen in de journalistiek een vinger krijgen achter de vraag of de mannen nou echt gelogen hebben. Of ze het echt wisten of het anders zat.”

Dat is een cruciale vraag, waar we tot nu toe nog geen antwoord op hebben.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen