Nieuwsuur vindt uitspraken Schippers ‘jammerlijk’

Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje is kritisch over uitspraken die minister Edith Schippers heeft gedaan over de ‘bonnetjesaffaire’ die het programma aan het licht heeft gebracht. Dat zegt hij vandaag in de Volkskrant. Schippers vindt het wel heel toevallig dat de Nieuwsuur-onthulling vlak voor de verkiezingen komt en suggereert een complot. Dat valt niet in goede aarde bij onder meer Nieuwsuur. “Het verbaast mij dat ze zonder onderbouwing met zo’n beschuldiging komt“, zegt Oranje. 

De discussie over de deal met crimineel Cees H., die minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven vorige week de kop kostten, kwam een jaar geleden ook al tijdens een verkiezingscampagne aan het licht. Erg toevallig, vindt Schippers.

Vorig jaar, bij de eerste uitzending over de Teevendeal, hebben we een maand gewacht op wederhoor van het Ministerie. Juist daardoor kwam de onthulling kort voor de verkiezingen“, werpt Oranje tegen.

Oranje noemt het jammerlijk ‘dat een minister zonder enig bewijs de integriteit van het vak en in dit geval Nieuwsuur aantast’.

Nieuwsuur doet vanavond verslag van het laatste campagneweekend en de ophef die minister Schippers met haar beschuldiging heeft veroorzaakt.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen