Linda de Mol vreselijk bang voor tv-flop

Foto: AVROLinda de Mol leeft nog vijftien dagen in kijkcijferangst. Ze is erg nerveus over hoe haar nieuwe dramaserie De Familie Kruys gaat presteren op RTL 4. Dat bekent de tv-koningin dit weekend in De Telegraaf. De Mol is bij de start van nieuwe tv-projecten altijd bang voor lage kijkcijfers. “Familie Kruys is niet met mijn eerdere werk te vergelijken, het heeft een heel andere sfeer. Als dit niet lukt, zal dat keihard binnenkomen. Dan weet ik: dit is dus dat moment waarvan ik altijd wist dat het zou komen.

Een tv-flop is volgens De Mol onvermijdelijk. “Steeds meer dingen pakken goed uit. Wat ook weer iets beangstigends heeft. Want er moet toch een moment komen dat de mensen iets niet leuk vinden.”

Na haar blad Linda en Gooische Vrouwen bleek ook haar serie Divorce een groot succes. “Bij Divorce was ik heel zenuwachtig: hoe kreeg ik mensen zover dat ze van die drie mannen gingen houden? Gelukkig was het meteen bij de eerste aflevering bingo.

Bij deze derde serie, De Familie Kruys, heeft De Mol ‘weer dat gevoel’. “Het is alweer een hele tijd geleden dat ik met een flop heb moeten dealen.

Ze doelt op de Duitse versie van The Winner Is. “Ongelooflijk leuk, maar het werd geen kijkcijfersucces en na één seizoen werd het van de buis gehaald. Ik had het inderdaad niet zelf niet bedacht, maar ik beschouw het als een persoonlijke flop.

Ik wil me er niet achter verschuilen dat ik ’alleen’ de presentatrice was. Als je zo denkt, mag ik ook mijn succes bij een programma als Miljoenenjacht niet persoonlijk opvatten.

Natuurlijk is het gevoel bij mijn eigen series nog heviger. Daar heb ik met bloed, zweet en tranen aan gewerkt.

De Familie Kruys begint op zondag 29 maart. Een dag later zijn de kijkcijfers bekend.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen