KRO-NCRV bezig met tv-format over vondelingen

De KRO-NCRV is bezig met de ontwikkeling van een nieuw tv-format waarin het levensverhaal van te vondeling gelegde baby’s wordt verteld. Dat heeft de omroep laten weten. In dit programma, met de werktitel ‘Gevonden’, vertellen vondelingen, en alle betrokkenen in hun leven, wat de impact is om als baby aan de kant van de straat gelegd te worden. “Hoe kun je met zo’n start, toch nog iets moois van je leven maken? Is dat een kwestie van geluk, de juiste mensen om je heen of karakter?

De omroep vindt het tijd voor een dergelijk programma. “In Nederland wordt gemiddeld eenmaal per jaar een baby te vondeling gelegd. Dat roept maatschappelijk vaak veel emoties op en maakt diepe indruk op alle betrokkenen.”

De vondst van het pasgeboren meisje in de Amsterdamse vuilcontainer eind vorig jaar bijvoorbeeld, en het gevonden baby’tje in Breda deze maand, laat weinig mensen ongemoeid. Want hoe groot moet de wanhoop en het verdriet zijn om tot deze daad over te gaan?

De vinder zal de vondst van het kindje nooit meer vergeten en zich vaak jaren later nog afvragen hoe het leven van het kind is vergaan, meent de omroep. “Pleegouders ontfermen zich over een totaal onbekend kind met totaal onbekende afkomst.”

Er is nog geen uitzenddatum bekend.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen