Huub Stapel verkiest MAX-serie boven Videoland-serie

Voor het eerst in zijn carrière ziet Huub Stapel vandaag twee dramaseries in première gaan, waar hij een rol in speelt: Goedenavond Dames en Heren op NPO 1 en Zwarte Tulp op de online zender Videoland. “Dat is vrij uitzonderlijk, ja. Dat is in mijn hele carrière eigenlijk nog nooit gebeurd“, aldus de acteur. Als Stapel gevraagd wordt te kiezen tussen beide series, zegt hij: “Dan heb ik een voorkeur voor de serie die vanavond te zien op de publieke netten en dat is Goedenavond Dames en Heren.

Volgens Stapel is de Videoland-serie iets minder toegankelijk. “Zwarte Tulp zit bij Videoland. Dat is een betaalzender en daar moet je dus voor betalen.”

Goedenavond Dames en Heren is de opvolger van kijkcijferhit Moeder Ik Wil Bij De Revue. “Het is een serie die een beetje in hetzelfde idioom is gemaakt, door dezelfde regisseur en dezelfde ploeg. Het gaat over de opkomst van de televisie. Het is dus niet helemaal een opvolger van Moeder Ik Wil Bij De Revue.

Het is buitengewoon leuk geworden, aldus Stapel. “Het is ontzettend leuk om te bekijken. Het is heel goed gedaan. Het ziet er fantastisch uit, echt een herleving van de jaren 50 en 60. Er wordt prachtig gespeeld.”

Stapel deed zijn uitspraken vanmorgen in het radioprogramma van Tim Klijn op Radio 10, de zender met de grootste hits aller tijden.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen