Henkjan Smits: ‘Half Nederland vindt mij een lul’

Foto: Nick van OrmondtHenkjan Smits heeft het idee dat de helft van Nederland hem een lul vindt. Dat zegt het SBS 6-gezicht in weekblad Party. Smits waardeert het wel dat hij zelfs uit díe groep beterschapswensen kreeg toen bij hem prostaatkanker werd gevonden. “Er was iemand die me stuurde: ‘Ik heb je altijd een lul gevonden, maar dit gun je niemand.’ Dat zijn voor mij échte berichten. Het was voor mij geen nieuws dat vijftig procent van Nederland mij een lul vond, maar dat soort berichten deden me dan toch erg goed.

Zelf noemt Smits zich een ‘bekende lul’. “Het begrip bekende Nederlander krijg ik echt niet over m’n lippen.

Smits vindt het soms erg lastig om een ‘bekende lul’ te zijn. “Ieder vak heeft zijn gevolgen; mijn vak brengt met zich mee dat anonimiteit best moeilijk is.

Vooral als er kanker bij je wordt geconstateerd. “Op een gegeven moment kwam iemand erachter, in mijn geval RTL Boulevard. Het is iemand in de wachtkamer geweest die het heeft doorgegeven.

Toen het slechte nieuws eenmaal de wereld in was geholpen, gingen er een soort sluisdeuren open van aandacht en sterktewensen. Hartverwarmend vond ik de tienduizend beterschapsberichtjes via allerlei kanalen.

Inmiddels is Smits volledig kankervrij verklaard.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen