Chica Vampiro vernedert Fred van Leer

Het dagelijkse Shopping Queens VIPS van Fred van Leer blijft onwaarschijnlijk slecht scoren op RTL 5. De opener van de derde uitzendweek scoorde maandag slechts 57.000 kijkers, goed voor ruim 1 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL 5 is gemiddeld genomen de zevende zender van het land, maar tijdens de Fred van Leer-show stortte de zender in tot plaats veertien. Zelfs South Park op Comedy Central en Chica Vampiro op Nickelodeon trokken meer bekijks.

Het is al schrijnend dat een Nederlandse productie op RTL 5 wordt ingehaald door álle top tien-zenders, waaronder dus ook RTL 7 met zijn decennia-oude politiebeelden en Net5 met de zesde herhaling van NCIS, maar dat zelfs kleine nichezenders de tweede RTL-zender voorbij scheuren, is ongekend.

De tekenfilm South Park op Comedy Central scoorde 69.000 kijkers, Chica Vampiro op Nickelodeon trok er 65.000, Baggage Battles op Discover Channel 135.000 en Science of Stupid op National Geographic Channel 87.000.

Fred van Leer heeft er al twee zeer mager bekeken weken op zitten. In de eerste uitzendweek keken er gemiddeld 98.000 mensen naar de shoppingwedstrijd. Vorige week waren dat er gemiddeld 97.000.

Het is nog niet duidelijk wanneer RTL 5 stylist Fred van Leer van de buis haalt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen