‘RTL Nieuws onderzoekender dan NOS Journaal’

Foto: Nick van OrmondtHarm Taselaar, de hoofdredacteur van RTL Nieuws, heeft het idee dat zijn nieuwsrubriek meer initiatief neemt dan het concurrerende NOS Journaal. Dat vertelt hij vandaag in dagblad Trouw. Taselaar denkt dat er een groot verschil is tussen zijn RTL Nieuws en het NOS Journaal, dat vaak het meest bekeken tv-programma van de dag is. “Ik vind het Journaal zeker niet slecht, maar ze zijn wat behoudender. Wij zijn onderzoekender, nieuwsgieriger en kritischer“, vertelt hij.

Volgens Taselaar heeft het RTL Nieuws er geen last van dat het op een commerciële zender wordt uitgezonden. “Daar is in al die tijd dat ik bij RTL Nieuws werk nooit discussie over geweest. Commercie en redactie zijn gescheiden.”

Neemt niet weg dat we wel nadenken hoe we als nieuwsbedrijf ook inkomsten kunnen genereren. Het zal alleen nooit de objectiviteit beïnvloeden.

Informeren blijft het allerbelangrijkst, benadrukt hij. “Het ultieme doel is het informeren en amuseren van de consument. Als je relevant wilt zijn als media- en als nieuwsbedrijf dan moet je snappen wat zich in de maatschappij afspeelt.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen