Rob Oudkerk verklaart mest-geklets tijdens gijzeling

Rob Oudkerk berichtte donderdag tijdens zijn radioshow op Radio 1 pas na twintig minuten over de gijzeling bij de NOS, omdat niemand hem op de hoogte had gebracht. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. Oudkerk maakte op locatie zijn soloprogramma 1 Op Straat. “Het ging tot 20.20 uur over mestoverschot, omdat de eenkoppige redactie in de bus door niemand per app of sms of tweet uit Hilversum op de hoogte werd gesteld dat er daar iets bedreigends aan de hand was” , zegt hij.

Uiteindelijk werd Oudkerk alsnog getipt door een collega. “Toen is het programma onmiddellijk nieuws gaan brengen uit Hilversum. Om 20.20 uur werd het gemeld ( ja, dat is te laat). Om 20.23 uur dat de dader vermoedelijk overmeesterd was. Om 20.33 uur werd Roel Visser, eindredacteur van het Radio 1-Journaal van de NPO gevraagd naar de situatie aldaar.

Vlak daarna kwamen ook nog NOS-baas Jan de Jong en de burgemeester van Hilversum aan het woord, nog voordat NPO 1 om 21.05 uur weer begon met uitzenden. “Hoezo geen informatie?“, zegt hij.

Oudkerk doelt daarmee op de kritiek dat de NPO tussen 20 en 21 uur volledig stil zou zijn geweest. “Blijkbaar is hun wereldbeeld verengd tot het fenomeen televisie. Wat treurig. De publieke omroep heeft ook nog de radio.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen